RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal Webber kjøre Porsche

Foto: AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF
Gir seg med formel 1 etter sesongen.

Mark Webber gir seg med formel 1 etter at inneværende sesong er over. Det melder australieren selv på sin internettside.

I stedet for å kjøre lynraske formel 1-biler skal han satse på sportsbilklassen. Han har allerede en kontrakt med Porsche klar og kommer til å kjøre både 24 timersløpet i Le Mans og Endurance-VM.

Webber som har kjørt for Red Bull-laget de siste sesongene, har allerede kjørt Le Mans-løpet to ganger, og han endte på annenplass i 1998 i GT-mesterskapet.

- Det er en ære for meg å bli medlem av Porsche-laget når fabrikken nå vender tilbake til Le Mans og sportsbilklassen, sier Webber. Han legger ikke skjul på at han ser fram til en ny utfordring etter mange år i formel 1.

- Porsche har satt seg svært høye mål med satsingen sin, og jeg kan nesten ikke vente med å sette meg bak rattet i en av verdens raskeste sportsbiler, sier australieren.

Webber ligger per i dag på femteplass i formel 1-VM sammenlagt, og han forbereder seg til VM-runden på Silverstone i England samtidig som han gjør avtalen med Porsche kjent.

Når Webber tar skrittet over i sportsbilklassen, skal han kjøre den nye LMP1-bilen sammen med de erfarne fabrikkjørerne Timo Bernhard og Romain Dimas fra henholdsvis Tyskland og Frankrike. Sveitseren Neel Jani kjører også for dette laget. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere