RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå smiler Magnus igjen

Sist oppdatert:
Hoppfiaskoen fra Lillehammer er glemt. Nå er bekymring snudd til sedvanlig superoptimisme for kombinertyndlingen Magnus Hovdal Moan.

- Jeg har hoppet 70 hopp siden Lillehammer, og synes sjøl jeg har tatt store skritt i bakken. Jeg er overbevist om at det kommer til å gi resultater, sier Moan til TV 2 Nettavisen.

22-åringen fikk sitt store gjennombrudd under VM i Oberstdorf i februar, med sølv på sprinten og gull i lagkonkurransen. Årets verdenscup startet heller ikke så verst, med to femteplasser i Kuusamo. 11.- og 15. plass i de påfølgende rennene på Lillehammer var imidlertid uvant kost. Og det var i bakken det sviktet.

- Blir ikke stressa
Siden har de norske kombinertløperne vært samlet i Granåsen for å terpe hoppteknikk. Lørdag og søndag fortsetter verdenscupen i Ramsau. Da får Moan svaret på om terpingen har hjulpet.

- Det handler om trygghet. Jeg trenger noen hopp for å bli stabil. Fortsatt er jeg ikke stabil nok, men jeg tror sjansene er gode for å hevde seg i toppen allerede i Ramsau. Jeg går for å vinne. Men jeg blir ikke stressa om jeg ikke lykkes hundre prosent, sier den unge trønderen.

Lørdag skal det gåes en relativt ny kombinertøvelse. Rennet innledes med 10 kilometer fellesstart. Deretter skal det hoppes to ganger i K90-bakken.

- Skal sprenge feltet
Magnus Moan, som er blant de beste langrennsløperne, har taktikken klar:

- Jeg skal åpne det jeg er god for og har planer om å sprenge feltet relativt tidlig. Det er kjempetøffe løyper, og det passer meg bra. Her blir det bare å tyne kroppen maks, så tror jeg ikke det blir mange som klarer å følge meg.

Landslagssjef Frode Moen har også klokkertro på Moan i øvelsen som står på mesterskapsprogrammet for første gang under ski-VM i Sapporo i 2007.

- Løypene favoriserer gode langrennsløpere som Magnus og Kristian Hammer, fastslår han overfor TV 2 Nettavisen.

- Skikkelig på gang
Moen har også troen på at Moan er på vei mot hoppformen:

- Magnus har hatt en jevn fremgang, hopper veldig gode enkelthopp og er skikkelig på gang, fastslår han.

Mer bekymret er han for Kristian Hammer:

- Kristian har slitt noe voldsomt i bakken etter at vi kom på snø. Det er tegn til bedring, men han jobber ikke på et høyt nok nivå ennå.

Spent på Tande
Petter Tande er et annet usikkerhetsmoment foran helgens renn i Ramsau. 20-åringen var preget av sykdom på Lillehammer, noe som holdt ham tilbake i sporet.

- Sykdommen er helt borte. Mellom Lillehammer og Ramsau har han gjennomført fire skikkelig harde skiøkter i tillegg til mange rolige turer. Han føler seg mye lettere i kroppen og hvilepulsen er normal igjen.

I bakken har Tande hele veien vært mest stabil av de norske kombinerthåpene.

- Petter har hatt noen skikkelige kanonhopp i det siste. På sitt beste er han best av alle i bakken. Det blir veldig spennende å se om han klarer å følge opp den gode treningsinnsatsen i konkurransene her i Ramsau.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere