Nå snakker han igjen

Foto: AP/SCANPIX

Felipe Massa er ute av koma og respirator.

27.07.09 19:43

Formel 1-stjernen Felipe Massa pådro seg brudd i hodeskallen under kvalifiseringen til Ungarn Grand Prix på lørdag, da han ble truffet av en sprettende fjær på nesten en kilo, som kom fra bilen til Ruben Barrichello.

- Hans tilstand har forbedret seg betydelig i løpet av de siste 24 timene, sier sjefkirurg Lajos Zsiros i det ungarske forsvaret ifølge Reuters.

Massa ble truffet like over det venstre øyet i ulykken, og det spekuleres nå i at øyeskaden kan legge karrieren i ruiner. Legene vil imidlertid ikke slå fast noe i den retning.

- Han er trøtt, men har vært i stand til å svare på spørsmål og har klart å bevege leddene tilfredsstillende, forklarer Zsiros.

Kirurgen som opererte brasilianeren, Robert Veres, sa mandag at det er for tidlig å si hvor raskt Massa vil komme på beina, og at han sannsynligvis mister resten av sesongen.

Ferrari-president Luca di Montezemolo reiste mandag til Budapest for å besøke Massa. Han fortalte pressen at han for tiden hovedsakelig er opptatt av Massas helse og at laget senere vil vurdere å hente inn en erstatter.

- For oss er førsteprioriteten å finne ut av Felipes situasjon. Felipe er et veldig viktig medlem av Ferrari-familien, ikke bare Ferrari-laget, sier di Montezemolo.

Det spekuleres allerede i at legendariske Michael Schumacher kan gjøre comeback som Formel 1-fører for å erstatte Massa.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.