Nå spiller Tottenham som et topplag

Foto: Pa Photos/Scanpix

Spurs gjorde jobben mot Bolton - nå venter Manchester City i kampen om Champions League-plass.

01.05.10 19:25

TOTTENHAM - BOLTON 1-0:

Tottenham jakter den viktige fjerdeplassen i Premier League som gir Mesterliga, og etter overbevisende trepoengere mot erkerival Arsenal og ligaleder Chelsea den siste tiden var det tilbake til hverdagen lørdag.

Mot Bolton på hjemmebane forventet de aller fleste at Tottenham skulle fortsette den gode formen. I alle fall skulle laget ta de tre poengene som er helt nødvendige for å ha tak på fjerdeplassen.

Men Tottenham har også i tidligere sesonger snust på Mesterliga-plass, men har som regel rotet seg bort mot antatt svakere motstand. Den vanen ser det ut til at klubben er i ferd med å kvitte seg med.

For til tross for at Tottenham aldri bød på noen festforestilling, er det tydelig at Harry Redknapps mannskap mer og mer ligner et stabilt topplag.

Mot Bolton framsto Spurs som solide og trygge, med full kontroll på gjestene stort sett hele oppgjøret. Og da Tom Huddlestone klinket inn 1-0 etter snaue førti minutter hadde Tottenham gjort det de måtte gjøre.

Akkurat slik topplag har for vane å gjøre.

God start - ingen mål
Hjemmelaget startet oppgjøret på White Hart Lane bra og skapte nok sjanser i starten til å ta ledelsen tidlig i oppgjøret, men verken Roman Pavluychenko eller Gareth Bale lyktes med sine muligheter.

Og all den tid Jermain Defoe ikke så ut til å ha dagen, kunne man lure på hvem som skulle sørge for målene til hjemmelaget.

Men etter 38 minutter kom svaret fra en usannsynlig herremann. Tottenham tok et kort hjørnespark, Luka Modric fant Benoit Assou-Ekotto midt foran mål utenfor feltet. Han sendte imidlertid ballen videre til Tom Huddlestone.

Han har på fem sesonger i Tottenham kun scoret fem mål. Det er i snitt ett mål per sesong. Og han hadde allerede ett mål denne sesongen.

Men så fikk han denne pasningen, og Huddlestone nølte ikke. Midtbanespilleren klinket til på direkten og fikk kjempetreff. Ballen suste inn i den nærmeste vinkelen, forbi en sjanseløs Jussi Jääskelainen i Bolton-målet.

Dermed kunne endelig Tottenham-fansen senke skuldrene noen hakk.

Åpen andreomgang
Etter hvilen skulle kampen åpne seg noe mer opp. Tottenham var stadig det førende laget, men Bolton var ikke ufarlige.

Både Jermain Defoe og Gareth Bale fikk gode muligheter til å øke ledelsen, men enten sto Jääskelainen i veien eller så gikk avslutningen like utenfor.

Drøye tjue minutter før full tid fikk svenske Johan Elmander en bra mulighet til å utligne, men svensken fikk en dårlig berøring da han rundet Gomes i Tottenham-buret og måtte i stedet spille ut til Matthew Taylor.

Men Taylors avslutning på det tomme buret ble reddet på streken. Dermed slapp Tottenham med skrekken.

Derimot skulle hjemmelaget få flere sjanser til å øke ledelsen, men ballen ville seg ikke i mål.

Og da Gomes reddet nok et forsøk fra Taylor rett før full tid kunne Tottenham slippe jubelen løs for tre enormt viktige poeng.

Med seieren holder Tottenham nemlig grepet om fjerdeplassen, ett poeng foran Manchester City.

Og onsdag i neste uke gjester Tottenham nettopp City på City of Manchester Stadium. Det blir nærmest en ren finale om å fjerdeplassen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag