Gå til sidens hovedinnhold

Nå starter jakten på Werder

Werder Bremen leder Bundesliga halvveis, men nå er tyskerne kommet ut av vinterdvalen og jakten på ligatittelen starter igjen.

Werder Bremen overrasket alle i første del av Bundesliga. Rune Bratseths klubb topper tabellen halvveis, men er bare fire poeng foran Bayern München, Bayer Leverkusen og Stuttgart.

Werder Bremen mister to sentrale spillere til Schalke 04 etter sesongen. Både Ailton og Mladen Krstajic har skrevet kontrakter med Gelsenkirchen-klubben, men drømmer om å avslutte Werder-karrieren med ligagull.

Uansett hvordan det går i oppgjøret mot Hertha Berlin lørdag, så vil Werder fortsatt lede Bundesliga. Det betyr at de vil toppe tabellen for hundrede gang. De har til sammen ledet etter hundre serierunder, og blir det fjerde laget som når denne milepælen. Men det er langt frem til Bayern München som har toppet 463 serierunder.

Av lagene bak, så er det Stuttgart som har vært mest ivrig mens overgangsvinduet har vært åpent. Den sveitsiske spissen Marco Streller kommer fra Basel, mens Boris Zivkovic er hentet fra Portsmouth.

Bayer Leverkusen har fått brasilianeren Marquinhos fra Parana Clube, og han vil finne seg fint til rette sammen med landsmennene Lucio, Juan, Robson Ponte og Franca. Og det er nettopp brasilianerne som har fått mye av æren for at Leverkusen har hevet seg etter den katastrofale sesongen som ble avsluttet i vår.

Lucio og Juan har tettet igjen forsvaret, mens Robson Pontes spill holder Yildiray Bastürk på benken.

Men den største favoritten til tittelen er Bayern München. "FC Hollywood" har unngått de største skandalene denne sesongen, og har den klart sterkeste stallen. Roy Makaay har funnet veien til nettmaskene også i Tyskland, og Michael Ballack blir bedre og bedre.

Ligagullet kommer trolig til å stå mellom disse fire lagene. Ned til Bochum er det ytterligere ni poeng.

André Bergdølmos klubb Borussia Dortmund er poenget bak Bochum igjen, og er sammen med naboklubben Schalke 04 og Hertha Berlin, sesongens store skuffelser.

Dortmund og Schalke 04 tjuvstarter vårsesongen allerede fredag med et klassisk Ruhr-derby på Westfalenstadion.

TV 2 Nettavisen følger samtlige kamper i Bundesliga direkte, og starter opp vårsesongen klokken 20.30 fredag.

Tabell Bundesliga
Toppscorere i Bundesliga
Røde og gule kort i Bundesliga

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?