RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå tar Rosenborg sølv

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Rosenborg begynner å likne på Rosenborg slik vi kjenner dem. Slikt lukter det medalje av.

Det drar seg til i Tippeligaen. Etter den formidable nedsablingen av Molde på mandag, skal det mye til å true Stabæks første seriegull. Spenningen knytter seg i større grad til hva som skjer med plass to og tre, og hva som skjer i bunnen av tabellen.

Tromsø og Fredrikstad har like mange poeng (39), med Bodø/Glimt på 4. plass med 36. Deretter følger Rosenborg med 35.

Jeg drister meg til en spådom som neppe vil falle i god smak verken i øst eller nord. Jeg tror Rosenborg tar sølvet og at Viking blir farlige i kampen om bronsen.

Det er flere grunner til det.

Rosenborg er i høstform. De er klare for videre spill i Uefa-cupen, og de har fått tilbake evnen til å snu viktige kamper til sin fordel - uten å imponere. De gjorde det mot Aalesund i serien sist, og de gjorde det mot Brøndby torsdag kveld. Det siste også uten lagets toppscorer Steffen Iversen. Det vitner om en grunnliggende kvalitet i laget. Det vitner om trygghet og selvtillit. Og ikke minst vitner det om at laget har mange spillere som er i form samtidig. Endelig har det også løsnet i målprotokollen for andre spisser enn Steffen Iversen. Slikt blir det poeng av.

Konkurrentene kan ikke skilte med samme tendenser. Både FFK og Tromsø har fire poeng på sine tre siste kamper. Førstnevnte har Lillestrøm borte i neste kamp, Viking hjemme deretter og så er det Molde borte. TIL møter Brann og Viking borte, mens de har Molde hjemme. Vanskelige kamper alle som en. Tromsø har i tillegg Stabæk i siste seriekamp, en runde der FFK møter Lyn. RBK har igjen Lyn (b), Strømsgodset (h), LSK (b) og Bodø/Glimt (h). I den formen Rosenborg er i nå, tror jeg de minst tar ni poeng. Det bør rekke til sølv. I tillegg bør både Tromsø, FFK og Glimt passe seg for Viking, som ser ut til å funnet noe som minner om en høstform.

I bunnen har jeg vanskeligheter med å tro at Vålerenga kan rote det til, selv om de har et tøft program igjen. Glimt (b), LSK (h), Stabæk (b) og Brann (h) sier det meste om frekvensen på neglebitingen på Valle for tiden. Én trepoenger for Martin Andresens menn vil dog være nok til å redde plassen. For både Aalesund og HamKam skal slite hardt for sine poeng. HamKam har Stabæk (b), Lyn (h), Viking (b) og Molde (h) igjen. Aalesund skal møte Godset (b), Glimt (h), Lyn (b) og LSK (h). Kjetil Rekdal har så langt ikke lyktes med noen snuoperasjon på Color Line Stadion, mens HamKam viste karakter ved å redde poeng mot Glimt sist. Det lukter unektelig nedrykk på Sunnmøre.

Men er det én ting denne fotballsesongen har vist oss, så er det uforutsigbare kamputfall, både med og uten dommernes innflytelse.

Så kanskje Stabæk tar 4. plassen?

THOMAS ENGER

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere