*Nettavisen* Sport.

Nå tør Rekdal snakke om gull

ULLEVAAL STADION (TV 2 Nettavisen): Etter en ny VIF-seier – og nok et Rosenborg-tap – våger Kjetil Rekdal endelig å snakke om seriegull. Med enkelte reservasjoner, selvsagt.

20.09.04 09:09

VÅLERENGA – MOLDE 4-1: – Hvis Rosenborg fortsetter å tape, så kan alt skje. Nå er vi med i gullkampen, men er avhengig av hjelp for å gå forbi Rosenborg, sier Rekdal (35) til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Oslo-klubben, som på samme tid i fjor lå an til nedrykk, er plutselig bare to poeng bak RBK. Dermed ligger det an til en thriller-avslutning i toppen av Tippeliga-tabellen når bare fem serierunder gjenstår.

Klikk her for kampfakta og spillerbørs

Les om de andre Tippeligakampene her.

Forsiktig optimisme
VIF-trener Rekdal er likevel rutinert nok til å ikke ta helt av, selv etter nok en Vålerenga-oppvisning.

– Vi tar kraftig innpå Rosenborg, ikke minst når det gjelder målforskjellen. Men Rosenborg har vist før at de kan komme tilbake etter en smell, og det gjør de nok igjen. Vi må konsentrere oss om oss sjøl, og målet er fremdeles en Royal League-plass, sa Rekdal.

Mot Molde spilte verken Morten Berre (suspendert) eller Daniel Fredheim Holm (skadet), men ingen savnet dem mot Molde.

Gashi og Iversen i praktslag
Det begynte forferdelig for Vålerenga søndag. Molde tok ledelsen etter bare seks minutter og var nære på å gjøre 2-0 like etter.

HTML EMBED
Hvem vinner serien til slutt?
Vålerenga
Rosenborg
Tromsø
Lyn
Andre

Se resultat

– De første 20 minuttene var katastrofale. Vi var heldige som ikke lå under med to mål. De siste 70 minuttene, og særlig 2. omgang, var derimot knallbra, sa Rekdal.

Særlig var midtbanemotoren Ardian Gashi (23) og kraftspissen Steffen Iversen (27) i knallslag. Kanskje spilte de seg rett inn i Åge Hareides tropp mot Skottland 9. oktober.

– De kan ikke være langt unna nå. Men jeg synes det er flere her som nærmer seg en landslagsplass. Men det der overlater jeg til Åge, sa Rekdal.

Effektive VIF
Vålerenga er plutselig blitt et lag som scorer på sjansene sine. Mot Molde scoret de fire mål på ni sjanser – en god uttelling sammenliknet med andre Tippeliga-lag. De to første scoringene var selvmål av hardt pressede Molde-forsvarere, men de to siste var det klasse over.

Gashi gjorde 3-1 da han elegant svingte rundt med og løp fra Marcus Andreasson, før han dunket ballen under keeper Gustafsson. Iversen avsluttet Ullevaal-festen med en hard markkryper i hjørnet etter en flott stikkball fra Gashi.

I Fredheim Holms fravær spilte Gashi i rollen rett bak Iversen, og samarbeidet dem i mellom fungerte meget bra. Molde ble rett og slett løpt ifra.

Krise i Molde
Molde er for første gang under nedrykkstreken. Trener Reidar Vågnes erkjenner at det er krise i klubben.

– Hvis vi fortsetter å spille slik som i 2. omgang i dag, så rykker vi ned. Nå må vi diskutere hva som skjer og finne ut hvordan vi kan komme ut av bunnsjiktet, sa Vågnes til TV 2 Nettavisen.

– Er du redd for å få sparken?

– Det er alltid en risiko for at det kan skje, det kommer med jobben. Men det eneste jeg tenker på nå er å berge plassen i Tippeligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.