*Nettavisen* Sport.

Nå trener OL-håpet igjen

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Chris Jespersen måtte stå over NM, men er nå i gang med treningen igjen.

17.01.14 13:13

Langrennsløperen Chris Jespersen måtte stå over NM på grunn av sykdom.

Det fikk flere til å spekulere i om OL kunne være i fare for mannen som endte på 2. plass i Tour de Ski.

Tidligere denne uken ble det imidlertid klart at sykdommen ikke var alvorlig, og nå er OL-håpet tilbake i trening igjen bekrefter Jespersen til Nettavisen.

- Jeg har nettopp gått på ski, så jeg føler meg fin, jeg, sier 30-åringen.

- Jeg er litt tett i nesen, men halsen og lungene er fin, legger Jespersen til.

Nå regner Jespersen med å være helt frisk i løpet av få dager.

- Det skal nok gå fint.

Går verdenscup
1. og 2. februar er det verdenscup i Toblach i Italia. Der kommer Chris Jespersen til å være til stede.

- Ja, det blir en tur til Toblach. Jeg har en bra plassering i verdenscupen som jeg er veldig gira på å forsvare. Jeg får se hvor lang tid det tar å komme tilbake etter sykdommen. Jeg håper det skal gå fint, sier Jespersen til Nettavisen.

30-åringen hadde også lyst til å gå Marcialonga neste helg, men ser seg nå nødt til å stå over langløpet.

- Jeg hadde egentlig tenkt til å gå Marcialonga, men det ser ut til at det ryker. I og med at det ble en sykdomsperiode nå, så får jeg være litt fornuftig framover. Det blir nok bare verdenscupen i Toblach hvor jeg konkurrerer før OL. Det blir bare å dunke til med trening ellers.

- Stresser du med tanke på OL-formen?

- Jeg er lite stresset. Jeg går i hvert fall ikke og frykter at jeg skal miste formen. Det er sikkert kroppens måte å si ifra at den vil ha litt hvile. Det var en tøff Tour de ski. Jeg begynte å trene igjen veldig tidlig, og da var det sikkert kroppen som sa nei, sier Jespersen.

Han tror ikke sykdommen skal ha noe å si for OL-formen.

- Jeg skal aldri si at jeg er hundre prosent trygg, det er vanskelig. Men jeg har gått fort i hele år, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke skulle klare å komme tilbake. Jeg har trent veldig mye i sommer og høst, så grunnlaget er der. Jeg satser på at det skal redde meg.

Frykter ikke NM-prestasjoner
Jespersens hovedmål i OL er 15-kilometeren i klassisk stil. Han frykter ikke at plassen står på spill, selv om andre presterer bra i NM.

- Jeg tenker at det er naturlig for de som gikk Tour de Ski, at de er litt reduserte nå. Hvis man ser på avstanden fra Sundby og nedover, så er det alt for stor avstand til tredjemann til å kunne hevde seg i verdenscup. Det er greit at de fikk bra plasseringer, men det hadde ikke holdt til verdenscup likevel, sier Jespersen til Nettavisen.

- Men Simen (Østensen, red.anm.) var bra. Det er synd at han ikke har fått prøve seg i verdenscup tidligere.

- Du tror ikke Østensen blir med til OL?

- Jeg er veldig usikker. Jeg synes det er synd han ikke har fått gå i verdenscupen. Hadde han fått gå Tour de ski, så hadde han fått en «fair sjanse». Det blir spennende å se. Jeg synes det hadde vært kult om han kom seg til OL. Så lenge han ikke tar min plass, så har jeg veldig lyst til å ha med Simen til OL, humrer Jespersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag