Gå til sidens hovedinnhold

Nå trenger disse gutta et lite mirakel

Kongsvinger i nedrykkstrøbbel etter tap borte mot Brann.

BRANN - KONGSVINGER 3-1:

Kongsvinger hadde kniven på strupen før mandagens møte med Brann i Tippeligaen. Laget fra Hedmark burde nemlig helst hatt med seg tre poeng for å unngå nedrykk denne sesongen.

Klubben ligger meget utsatt til nest sist på tabellen, og etter affæren på Brann stadion ser det slettes ikke noe lysere ut. Når to serierunder gjenstår er det fem poeng opp til kvalikplassen.

Dette betyr i realiteten at Hønefoss må tape sine to siste seriekamper, mens Kongsvinger må slå Rosenborg hjemme på Gjemselund og Viking borte i Stavanger i siste serierunde.

Med tanke på at Rosenborg så langt ikke har tapt én eneste kamp i årets ligaspill og har totalt sanket 47 poeng mer enn Kongsvinger i løpet av sesongen, kan det bli i overkant tøft.

Frekt av Vaagan Moen
Kongsvinger startet friskt på Brann stadion, men det skulle ikke gå mange minuttene før hjemmelaget overtok initiativet.

Både Eirik Bakke og midtstopper Zsolt Korcsmar kom seg til brukbare muligheter i løpet av de første 20 minuttene, men det var ikke før Brann fikk frispark ute på kanten at det skulle lykkes.

Petter Vaagan Moen hadde før mandagens kamp nettet 13 ganger fro bergenserne denne sesongen, og takket være svakt keeperspill av Kongsvingers Olav Dalen økte tallet til 14.

Den tidligere HamKam-spilleren var frekk og freidig da han svinge ballen mot det nærmeste hjørnet. Dalen var langt fra patent og fikk bare slått kula videre inn i målet. Brann i ledelsen.

Og bare ni minutter senere var det en annen landslagsspiller som viste ferdigheter. Vaagan Moen spilte perfekt fram til Erik Huseklepp, og Brann-stjernen fikk gå fram akkurat som han ville.

26-åringen fintet bort en passiv Edier Frejd, før han banket ballen inn i det nærmeste hjørnet. En flott scoring, men forsvarsspillet som KIL vartet opp med var langt fra solid.

Vertene fortsatte å styre spillet etter de to scoringene, og på tampen av første omgang kunne det fort blitt tre. Huseklepp spilte til Jan Gunnar Solli, som avsluttet like til side for mål.

Gode Kongsvinger-bytter
Etter hvilen kom gjestene bedre med i kampen, og kom seg til flere gode avslutningsmuligheter foran målet til Håkon Opdal.

Kai Risholt og Olav Tuelo Johannesen hadde kommet inn etter pause, og de to viste seg som smarte trekk av Tony Gustafsson.

Risholt var spesielt farlig for Kongsvinger og var ved flere anledninger nær scoring. Drøye ti minutter før slutt skulle det også lykkes foran mål for 31-åringen med en fortid i Hønefoss.

En lang pasning mot store sterke Mame Niang ble headet videre mot Risholt som gjorde alt riktig. En fult fortjent redusering.

Etter målet presset Kongsvinger på for å få en utligning, og kunne fort fått det da Mame Niang plutselig befant seg i god posisjon, men dommer Brage Sandmoen hadde allerede blåst for en forseelse av Rudolph Austin til KIL-spillernes store fortvilelse. Frisparket fra Tuelo Johannesen gikk i muren.

Og stedet for at Kongsvinger skulle redde poeng var et i stedet Erik Huseklepp som satte spikeren i kista.

Brann-spilleren løp fra alt og alle, rundet keeper Dalen og satte inn sitt andre mål for kvelden.

Like etter var det hele over på Brann stadion.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED
Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken