Nå tror ekspertene på Northug

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

- Petter ser ut til å være i knallform.

14.03.13 12:09

Ekspertene tror Petter Northug (27) tukter den jevngamle sveitseren Dario Cologna (27) i kampen om verdenscupseieren sammenlagt i langrenn.

Før sesongens fem siste renn leder Cologna med 23 poeng på Northug i sammendraget. Totalt er det 540 poeng å hente i de fem rennene i Oslo, Stockholm og Falun.

Northug har dokumentert storform etter VM. Han var overlegen i den klassiske 15-kilometeren i Lahti sist søndag, og han var overlegen i den klassiske sprinten i Drammen onsdag.

Dario Cologna gikk ikke de to rennene. Han har følt seg sliten i den siste tiden. Han er varslet ankommet til Oslo torsdag ettermiddag. Der venter den legendariske 50-kilometeren i Holmenkollen lørdag.

Pilen peker definitivt i Northugs retning, men det er snakk om idrett og ingenting er avgjort. Russeren Aleksander Legkov har også en teoretisk sjanse til å stikke av med sammenlagtseieren.

Vond
- Det er veldig artig at kroppen er så bra. Jeg kan vel bare si at jeg blir veldig vanskelig å ha med å gjøre framover, har skikongen selv fastslått. Klarere kan del omtrent ikke sies.

Etter sprinten i Drammen var landslagssjef Vidar Løfshus sikker på at det kom til å gå veien for Northug. Herrenes assistenttrener Steinar Mundal var sikker på at Northug kom til å ta igjen Cologna på tampen. Herretrener Trond Nystad var klar på at det hele ikke blir avgjort før den siste dagen i Falun.

3589206

Ekspertenes dom
Ekspertenes dom

Her er noen andre røster i miljøet som NTB snakket med i Drammen onsdag:

Tomas Pettersson (langrennsreporter i den svenske avisen Expressen): – Jeg tror på Petter. Alt beror på hva som skjer i Kollen lørdag. Han virker å være i knallform, og jeg tror han tar det uansett. Legkov er helt klart ute av kampen.

Anders Skjerdingstad (skijournalist i NRK med bakgrunn fra Nettavisen og Dagbladet): – Jeg er ganske sikker på at Petter tar dette. Når han øyner sjansen til seier har han en tendens til å dra det i land. Samtidig sier Cologna at han er sliten. Det er også et tegn i Petters favør.

Snorre Haugland (norsk skismører for landslaget med lang fartstid): – Northug vinner. Det skjedde noe da han fant ut hvor nær han egentlig var. Det er nok motivasjon for ham. Det at Cologna ikke stilte i Lahti og Drammen sier også sitt. Den psykiske biten er for lengst i gang, og det kommer til å bli spennende. Det er knall med en slik avslutning.

Åge Skinstad (langrennssjef i Norges Skiforbund): – Hvis det er mindre enn 40 poeng i Colognas favør etter Kollen, så blir det særdeles jevnt. Hvis det er mer enn 50 poeng i Colognas favør etter Kollen, så er det klar fordel Cologna. Det skyldes at det er 40 poeng mellom 1.- og 2.-plass i jaktstarten i Falun, og jeg tror at de to blir de to beste der, sa Skinstad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.