RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå tror Marit på VM-suksess

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Etter en knallsterk Tour de Ski-avslutning har Marit Bjørgen fått framtidsoptimismen tilbake.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Som sesongen for øvrig, bød Tour de Ski både på oppturer og nedturer for Bjørgen. Men det er avslutningen hun kommer til å huske. Og den var knallsterk.

Rognes-jenta ble nummer tre på lørdagens klassiske tremil. Og søndag avsluttet hun monsterbakken i Cavalese med å spurte fra Valentina Sjevtsjenko til andreplass sammenlagt.

Hatten av for Kuitunen
Dermed fikk hun en etterlengtet og definitiv bekreftelse på at kroppen virker. Det er såpass vesentlig at Bjørgen for en gangs skyld syntes det var ok å stå på trinnet nedenfor Virpi Kuitunen på seierspallen.

- Det er bare å ta av seg hatten for Kuitunen. Men jeg er uansett kjempefornøyd. Dette var en opptur, smiler Bjørgen.

Underveis på den avsluttende sisteetappen var hun nede på fjerdeplass. Men på toppen av bakken fant hun krefter som verken Sjevtsjenko eller Aino Kaisa Saarinen hadde. Og de ekstra kreftene fant hun mellom ørene.

Klarte å tenke positivt
- Tidlig i bakken tenkte jeg på hvordan i all verden jeg skulle klare å komme meg opp. Men så klarte jeg å tenke positivt. Og jeg er god til å ta ut alt på slutten, poengterer Bjørgen.

Etterpå var det fortsatt de positive tankene som regjerte. Nå ser Bjørgen lyst på resten av sesongen.

- Målet er å ta tre medaljer i VM. Og jeg har ikke gitt opp håpet om å vinne verdenscupen sammenlagt. Jeg tror ennå det er mulig å ta igjen Kuitunen.

Tom
Den suverene finnen økte forspranget med 80 poeng med seieren i Tour de Ski. Avstanden er dermed 188 poeng.

Første mulighet til å kutte ned på forspranget, er i Otepää om tre uker. I mellomtiden er det NM. Men aller først: Hvile.

- Jeg er ferdig med ett av sesongens store mål. Akkurat nå er jeg litt tom. Men etter noen rolige dager hjemme skal jeg være på hugget igjen, lover Bjørgen.

Det samme lover både Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira. De ble henholdsvis nummer sju og ni sammenlagt – og avslutningen ble, i dobbel forstand, en opptur for begge.

Pigg Steira
- Jeg er kjempegodt fornøyd med Tour de Ski. Selvfølgelig er det lett å begynne å tenke på hva som kunne ha skjedd hvis jeg ikke hadde falt i går, det var litt sprøtt det som skjedde da. Men jeg er uansett kjempeglad for at formen er så god, sier Skofterud.

Kristin Størmer Steira gikk som ventet en imponerende sisteetappe, og rettet dermed opp inntrykket etter en svart dag lørdag.

- Lørdag hadde jeg en dårlig dag, uten at jeg har noen forklaring på hvorfor. I dag var jeg pigg og det var veldig gøy å gå, sier Steira.

Kine Beate Bjørnås ble nummer 17 i Tour de Ski, Betty-Ann Bjerkreim Nilsen ble nummer24, mens Kristin Mürer Stemland endte som nummer 28.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere