RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vet de hvem dopingsmugleren er

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Og nå vil det Tour de France-aktuelle laget etterforske soigneuren som ble tatt med store mengder EPO.

Het Nieuwsblad skrev onsdag om en BMC-soigneur ((hjelper som tar seg av rytterne før, under og etter ritt, vår.anm.), ved navn «Sven S.», mottok over 200 doser med EPO på flyplassen i Brussel for snart to år siden.

Han ble arrestert mandag etter en langtidsetterforskning på over 18 måneder.

Mannen i 30-årene, som lenge har vært aktiv i sykkelsporten, hevder at det var til eget bruk.

cyclingnews.com siterte BMC-sjef, Jim Ochowicz, på følgende torsdag:

Vil du vinne en racersykkel? Eller mobil? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

Helomvending via pressemelding
- Deltids-soigneur for oss? Hans navn er ikke kjent for meg. Jeg vet ingenting om den arrestasjonen, sa Ochowicz.

Les også. Ny dopingsak ryster tour-lag

Men nå er tonen en helt annen fra World Tour-laget.

BMC Racing Team tar umiddelbar affære og vil etterforske Sven Schouttetens tilknytning til våre til ryttere og ansatte i løpet av hans få opptredener med laget. De understreker også at han dopingetterforskningen i Schouttetens hjemland, Belgia, stammer tilbake fra 2009, før laget var i kontakt med ham.

- Det er forstyrrende nyheter, innrømmer Jim Ochowicz, BMC Racing Team President/Generel Manager, i en pressemelding og legger til:

Ikke første gang
- Selv om han bare var med oss da vi hadde for få soigneuerer (han jobbet to dager i 2011 og 13 i 2010, lagets.anm.), ønsker vi å sørge for at hans samspill med vårt lag ikke var noe utenom det vanlige. Vi tror ikke dette pågikk mens han jobbet for oss, men vi vil være helt sikre.

Det er ikke første gang BMC Racing Team, hvor norske Alexander Kristoff står på lønningslisten, er linket til dopingskandaler.

I løpet av de to siste årene har Alessandro Ballan og Mauro Santambrogio (begge italienere) vært suspendert av laget ved to ulike anledninger, årsaken fordi den italienske duoen er/var involvert i etterforskningen av dopingbruken i Lampre i 2008- og 2009-sesongen.

BMC Racing Team ble grunnlagt i 2007, og mange av de samme personene som jobbet for Phonak – sponsorene som skulle føre laget videre trakk seg etter at Floyd Landis testet positivt for doping i forbindelse med Tour de France i 2006 – ble med videre til BMC Racing Team.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere