Gå til sidens hovedinnhold

Nå vil han bli olympisk mester

Det siste Tour de France-mesteren mangler på sin allerede imponerende merittliste.

I en alder av 34 år klarte endelig Cadel Evans å vinne en Grand Tour.

Etter fantastisk kjøring i tre uker skrev han seg i juli inn i historiebøkene som tidenes første australske Tour de France-mester.

Det snudde livet på hodet for den jordnære BMC-rytteren. Når han nå lader opp til ny sesong hjemme i Australia må han nemlig tåle langt mer oppmerksomhet enn tidligere.

- Det er ganske unormalt at jeg må dele ut autografer hver gang jeg går ut for å skaffe meg en kaffekopp. Men jeg tror de fleste er ganske glad for å ha en Tour de France-fyr i sin egen hjemby, forteller Evans til Herald Sun.

Fortsatt gode, gamle Evans
Men selv om de lokale sykkelklubbene er overveldet over å ha en ekte Tour de France-mester med seg på treninger har ikke suksessen forandret Evans.

- Å sykle i motvind er fortsatt ikke noe jeg nyter, og jeg merker det fortsatt i beina når jeg kjører opp en bakke.

- Men verden rundt meg ser meg mest sannsynlig i et annet lys, tipper jeg.

Selv om mange andre fortsatt gleder seg over australierens triumf, har han selv satt seg nye mål. Neste sesong går han en knalltøff trippel i møte.

Først skal han forsvare seieren i Tour de France. Så venter de olympiske lekene i London. Fellesstarten går av stablen kun seks dager etter at touren er ferdigkjørt, med tempoen fire dager etter fellesstarten.

- Er min spesialitet
Cadel Evans har lyst til å delta på alt, men for en Tour de France-mester legges selvsagt listen høyere enn kun ved deltakelse.

- Det kommer til å bli interessant med en så stor bolk med ritt, for så å hoppe rett over til OL. Men vi har gjort det før, og det er noe jeg ser frem til.

Gjort det før kan fort være stikkordet for BMC-kapteinen. Han har nemlig tre olympiske leker på sin CV allerede. I Atlanta og Sydney deltok han i terrengsykling, mens han i Beijing tok femteplassen i landeveisrittet.

Dermed har den rutinerte rytteren langt større erfaring enn de fleste av hans konkurrenter. Det kan komme godt med i et såpass spesielt ritt som det OL-fellesstarten er.

- Jeg er erfaren og takler den type restitusjonstrening mellom et etapperitt og et endagsritt. Det er blitt noe av en spesialitet for meg, mener Evans.

Med en klassikerseier, et VM-gull og en Tour de France-seier allerede på merittlisten, vil et OL-gull utvilsomt være den berømte prikken over i-en på en allerede fantastisk karriere.

Kommentarer til denne saken