*Nettavisen* Sport.

Nå vil han forhandle om Hamrén

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)

Lars-Åke Lagrell tror likevel det er best at han holder seg unna Trondheim - denne gangen.

28.10.09 11:06

- Det primære her er hva Erik Hamrén vil. Hva Nils Skutle vil, driter jeg egentlig i, lød den oppsiktsvekkende uttalelsen fra den svenske fotballpresidenten til Aftonbladet tirsdag.

Etter både å ha fått bekreftet Hamréns interesse personlig og fått landsmannen til å offentliggjøre det samme budskapet på en pressekonferanse, var Lars-Åke Lagrell mer i takt med sine omgivelser onsdag:

- Det blir en forhandlingssak med Rosenborg nå, innrømmer han overfor Expressen.

- Så du kommer til å kontakte Rosenborg i dag (onsdag)?

- Ja. Noen av oss vil gjøre det.

NFF kontaktet Stabæk
Ifølge fotballkjennere Nettavisen har snakket med, er det i seneste laget.

- Følger man normal og god skikk, kontakter man verken trenere eller spillere uten å snakke med klubben først. Det gjelder uavhengig om det er forbund eller klubb. Normal kutyme er å ta kontakt og be om tillatelse til å avholde et møte med personen, sier fotballagent Stig Lillejord til Nettavisen.

Les også: Kan RBK tvilholde på Hamrén?

Da NFF (Norges Fotballforbund) sonderte Jan Jönsson tidligere i år, tok forbundet kontakt med Stabæk i forkant.

- Det er en del av gamet at spillere og trenere kommer og går. Da NFF kontaktet Ingebrikt (Steen-Jensen, styreleder), var det uproblematisk for oss. Det er vanskelig å si nei til slike ting. Janne har vært her i fem år og har gitt oss resultater hvert år. Det er likevel en del av en «gentlemans agreement» at man tar kontakt med klubben det gjelder først, sier sportsdirektør Lars Bohinen til Nettavisen.

- Gjelder ikke den samme kutymen i Sverige?

- Det vet jeg ikke. Men jeg vil tro at det svenske fotballforbundet vet at det er korrekt oppførsel å kontakte RBK før du går etter treneren deres.

- Skal ikke forhandles
Lagrell har likevel sitt på det tørre skal en tro Erik Hamréns versjon av mandagens sonderingsmøte:

- Jeg har ikke mottatt noe tilbud, eller forhandlet, sa Hamrén.

Det er i tråd med det Bohinen mener er god forretningsskikk:

- I utgangspunktet skal man ikke snakke økonomi, herunder rene betingelser og forhandlinger. For spillere er det enda strengere, dersom man har mer enn seks måneder igjen av kontrakten. Jeg tror ikke det er presisert like grundig i trenerkontrakten, men også her handler det om kutyme og respekt for et inngått kontraktsforhold, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn

Lillejord er ikke helt på bølgelengde på dette punktet.

- I prinsippet er det ikke lov, men man vet jo hvorfor man treffes. Det er ikke for å ta en kopp kaffe eller spise tebrød. Det er vanskelig å si hva som går for seg under slike samtaler, og vanskelig å kontrollere - ettersom partene kan ha snakket med hverandre 100 ganger på mobiltelefon i forkant.

Lagrell holder seg hjemme
Svenskene varsler nå at de vil åpne forhandlinger med Rosenborg.

- Vi har to alternativ: Det første er å si at vi dropper dette med Erik. Eller at Rosenborg sier at de ikke ønsker å forhandle med oss.

- Det andre er å se om vi kan løse konflikten. Og det kommer vi til å gjøre, sier Lagrell.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fotballpresidentens oppførsel har like fullt satt sinnene i kok på RBK-brakka. Nils Skutle varslet via VG at det er uaktuelt å bryte kontrakten til Hamrén før 2010.

- Det var aldri min hensikt å forulempe Rosenborg. De tror jo at jeg har rigget det med fotografen (som sto klar på Værnes, vår anmerkning), men det har jeg selvsagt ikke, sier Lagrell til Expressen.

I første omgang håper han selv å holde seg unna trønderhovedstaden.

- Med tanke på hva som skjedde sist, spørs det om jeg skal dra til Trondheim igjen. Det gjør nok at andre egner seg bedre. Vi skal sende noen som ingen kjenner igjen. Da kan jo ingen tipse avisene heller, avslutter Lagrell.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.