RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIL LEVERE: Henrik Ingebrigtsen vil levere på Bislett.
VIL LEVERE: Henrik Ingebrigtsen vil levere på Bislett. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)

Nå vil han ta Bislett med storm

- Jeg har ikke lykkes noe særlig der tidligere.

Norges desidert beste mellomdistanseløper har ennå til gode å imponere på ærverdige Bislett. Det har Henrik Ingebrigtsen tenkt å gjøre noe med onsdag.

- Bislett Games er et spesielt stevne. Jeg har ikke lykkes noe særlig der tidligere, men i år har jeg tenkt å bevise at jeg kan løpe fort også på hjemmebane foran et stort publikum. Jeg er i bra form, men føler meg litt tung i kroppen på grunn av turen til USA, sa Sandnes-løperen tirsdag.

I Eugene-stevnet forrige helg løp han inn til 3.53,62 og norsk rekord på en engelsk mil, uten å imponere plasseringsmessig.

- Jeg skal nok løpe fortere og kanskje være med å prege løpet mer onsdag enn det jeg gjorde i Eugene. Der var det 12 andre som løp fortere enn meg, sa Ingebrigtsen.

Det er samme distanse som skal løpes i Bislett Games onsdag kveld. På 1980- og 1990-tallet var «drømmemila» selve høydepunktet for Bislett-stevnet. Nå kan Bislett-arrangørene spille på flere strenger.

For Ingebrigtsen blir forsvaret av EM-gullet på 1500 meter et naturlig mål for sesongen, men han har også lyst til å løpe fort. Det er noe som ofte ikke skjer i en finale i et internasjonalt mesterskap.

- Jeg skal delta i to Diamond League-løp før EM og kanskje to til etter. Jeg har tatt EM-gull, men mangler å løpe skikkelig fort. Det kan jeg få gjort ved å delta i DL-stevner, sa Ingebrigtsen.

- Jeg må ringe rundt og spørre om å få delta, men det er ofte ikke noe problem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere