Gå til sidens hovedinnhold

Nå vil sjefen ha norsk seier

- Neste år går vi for dobbel, fastslår Åge Skinstad.

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Fem utgaver av Tour de Ski er historie. Etappeløpet blir stadig mer populært blant løperne – og ikke minst blant TV-seere Europa rundt.

Det er bare én vesentlig ting som mangler, sett med norske øyne:

En norsk sammenlagtseier.

Det er også Åge Skinstad, som har vært norsk sportssjef gjennom alle Tour-årene, enig i.

- Kommer neste år
- Vi skulle absolutt hatt en norsk vinner. Og jeg tror den kommer neste år. Vi går for dobbel. Jeg mener vi har gode kandidater i begge klassene, sier Skinstad.

I år sørget altså Therese Johaug og Petter Northug for at det ble andreplass sammenlagt for Norge i både dame- og herreklassen.

For Northugs del var dette den tredje andreplassen på rad. På herresiden har dessuten Simen Østensen en tredjeplass fra jomfruåret.

I kvinneklassen var Johaugs pallplass den første siden Marit Bjørgen ble nummer to i 2007.

Hovedmål
- Ingen av de to som ble nummer to i år, hadde hundre prosent klaff underveis. Og i tillegg har vi jo løpere som Marit Bjørgen og Kristin Størmer Steira, som ikke deltok i år, poengterer Skinstad.

At Bjørgen ville kjempet om seieren, er det liten tvil om. Neste år har hun pekt ut Tour de Ski som sesongens hovedmål. Det betyr at hun har klare ambisjoner om å vinne.

Det samme har Petter Northug.

- Neste år legger jeg opp til å være i absolutt toppform under Tour de Ski. Når det ikke er mesterskap, blir touren viktigst, fastslår han.

Northug kommer også til å videreføre spesialtreningen i lange motbakker for å være optimalt forberedt.

Ulvang: - For få allroundere
Vegard Ulvang, som er en av Tour de Skis grunnleggere, synes også det er på tide med en norsk seier. Han har følgende begrunnelse for at det ennå ikke har skjedd:

- Norge har for få allroundere på herresiden. Det må satses mer på allsidige utøvere som kan hevde seg på mange distanser. Tour de Ski kårer den beste allrounderen. Da må man ha slike egenskaper som Petter Northug, Dario Cologna, Marcus Hellner og Lukas Bauer, sier Ulvang til Nettavisen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken