*Nettavisen* Sport.

Nå vil UEFA gjøre offside-endringer i Champions League

OFFSIDE: Ajax-spiller Quincy Promes' scoring mot Chelsea ble annullert på grunn av offside denne Champions League-sesongen. Nå vil UEFA innføre tykkere streker, til fordel for angripende lag.

OFFSIDE: Ajax-spiller Quincy Promes' scoring mot Chelsea ble annullert på grunn av offside denne Champions League-sesongen. Nå vil UEFA innføre tykkere streker, til fordel for angripende lag. Foto: Skjermdump BT Sport

Tykkere VAR-linjer skal gi det angripende laget en fordel, og én centimeter offside skal ikke være offside, sier UEFA-presidenten.

06.03.20 09:28

UEFA fortsetter å introdusere nye konsepter og regler i jakten på en perfeksjonering av offside-praksisen.

Nå er det tykkere streker når VAR (Video Assistant Referee) skal tegne opp sine etter hvert berømte linjer i gresset, som skal introduseres.

Les også: Fredagens Premier League-rykter

Håpet er at det skal bidra til flere mål fra og med neste Champions League- og Europa League-sesong, skriver Sky Sports.

- Én centimeter er ikke offside

De nye, tykkere linjene kan også bli tatt i bruk under sommerens EM.

- En centimeter offside er ikke offside. Det er ikke det som er meningen med regelen. Og det må være en klar og opplagt feil for at VAR skal bryte inn, sier UEFA-president Aleksander Ceferin til kanalen.

Klikk på bildet for å forstørre. UEFA-president Aleksander Ceferin svarer på kritikken.

VIL SE ENDRINGER: UEFA-president Aleksander Ceferin. Foto: (NTB scanpix)

Les også: Sundby tar oppgjør med langrennsledere

Sloveneren mener alle parter involvert er svært nær en enighet om de nye reglene, etter en UEFA-kongress i Amsterdam forrige uke.

- Tykkere linjer er essensielt fordi linjen tegnes subjektivt, så det er ikke eksakt. Og hvis det er én centimeter ... du ødelegger sesongen til en klubb med én gal avgjørelse, sier Ceferin.

Handsregelen gir hodebry

International Football Association Board, som styrer alt rundt regelendringer i fotballen, lar de ulike tureringene selv bestemme hvor nøyaktig VAR-systemene deres skal være, uten noen spesifikk lov om hvor tykke offisde-strekene skal være.

Les også: Tidligere dansk landslagsspiller smittet av Corona-virus

Ceferin legger ikke skjul på at handsregelen og varierende praktisering av den også er noe som plager ham.

- Det er problematisk, men jeg vet ikke eksakt hva vi skal gjøre med det. Vi diskuterer mye med dommerne våre, sier UEFA-presidenten.

Også Premier League kommer til å diskutere bruken av VAR, inkludert offside-avgjørelser, når klubbenes styreformenn møtes i april.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag