Nå vinner gamlingen

Foto: (Hesteguiden.com)

Ni år gamle Owen har et gaveløp på Leangen mandag og tar en sjelden seier. Sjekk mandagens Leangen-tips.

Det står ikke bankerkandidater i kø denne mandagen på Leangen, og selv om det ikke vrimler av seierskandidater i alle løpene kan det ligge gode penger i luften.

Klikk her for å se våre V5A-tips til Leangen mandag

2 Golden Shogun er blitt strøket i V5-4A/V5-1B, og dermed er forutsetningene endret i dette løpet. Tom Forkerud (travtrener fra Skotterud ved Kongsvinger) tar med seg flere hester til Trondheim denne mandagen.

Klikk her for å se våre V5B-tips til Leagen mandag

En av dem er niåringen 3 Owen i V5-4A/V5-1B. Owen har møtt gode hester på Østlandet i hver eneste start, og gjort fine løp på slutten. Trakk seg riktignok litt etter et tungt løp sist, men avsluttet veldig vasst etter sene luker nest sist. Billigere motstand enn han møter i kveld, får ikke And Arifant-sønnen og i mangel av gode alternativer singelstreker vi niåringen i begge V5-spillene.
Rangering V5-4A/1B: A: 3 B: 11-10-4-7 C: 8-1-9-5-6

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

V5-1A:
Vi må sette 6 Kings Way først i den første avdelingen. Vallaken var ursterk utenpå lederen sist og tok en helenkel seier. Viste kapasitet ved en rekke anledninger i fjor, og selv om seksåringen har lite grunnlag kontra noen av konkurrentene, så tror vi det betyr lite. 2600 meter er også en klar fordel kontra av mange av kveldens opponenter.

12 Fischer Gold gjorde et helt rått seiersløp sist, etter tredjespor de siste 1200 metrene. Hadde stort sett galoppert seg vekk i startene forut, og selv fra spor tolv må Nordtømme-traveren regnes igjen på den oppsiktsvekkende gode prestasjonen sist. 2 Be My Hero er garantert tethesten, men har opptrådt så variabelt at han kun blir en outsider for oss.

En gang lovende 3 K.L.M. The Black er ny på stallen hos Jomar Blekkan. Vant et treårsløp på denne banen for sin daværende trener Frode Hamre høsten 2009, men etter den gang har formkurven pekt nedover. Billigere imot igjen i kveld, men vi nøyer oss med gardering. 4 Big River Create likte seg ikke på den krevende banen sist, men spurtet flott til andre bak gode Bagpipe nest sist. 7 Cruising Kemp har svingt voldsomt i prestasjonene i Sverige, men kan duge her.
Rangering V5-1A: A: 6 B: 12-2-3-4-7 C: 5-10-1-11-8-9

V5-2A:
Vi bankerspilte 9 Bundli Seira sist, men en passiv Atle Eggan satte da inn angrepet for sent og Bundli Seira kom akkurat litt for sent til å hente igjen ledende Bo Jular. Gjorde uansett en strålende avslutning via svært drøye spor i den siste svingen. Rygg på favoritten 1 Jentami i kveld, vi tror Bundli Seira har en topp sjanse her.

1 Jentami var kraftig forbedret sist etter flere svake prestasjoner på høstparten i fjor. Bortsett fra nevnte Bundli Seira møter ikke Jentami bedre selskap denne mandagen, og det kan bli ledelse hele veien igjen. 4 Nuuk er tråkk og går mest på det jevne, men har i det minste vist litt bedring den siste tiden. Sjanseløs mot Jentami sist, men vi gir hoppa en ny sjanse i kveld. 5 Trønder Pipo har hatt seks måneders pause, men springer fort på en god dag og er en helt naturlig outsider her.
Rangering V5-2A: A: 9 B: 1-4-5 C: 3-8-7-6-2

Annonse: Øivind Grøstad med 34 412 innspilt lørdag. Mandag byr han på en strålende meny på Leangen

V5-3A:
Fjerdevalget og 21-prosenteren 4 More Action blir vår klare favoritt i dette løpet. More Chips-sønnen var meget bra toer både tredje sist og nest sist. Sist galopperte hesten tilsynelatende helt umotivert runden fra mål. Etter vår oppfatning er dette beste hesten i feltet, og uten galopp må det være topp vinnersjanse.

6 Mathæus Mølgård er ingen stjerne, men har utviklet seg litt de siste månedene. Holdt fint fra dødens sist og kan med litt gunstigere løpsopplegg, prikke karrierens første seier.

3 Duchess Pine vant sist etter all verdens tur. Kusken kjørte innvending etter startgalopp og alle sluser åpnet seg nedover oppløpet. Vi har ikke kjempetro på gjentagelse, men motstanden er billig igjen. 1 Basso er det nesten garanti startgalopp for fra innerspor bak bilen, men på kapasitet duger selvsagt Basso.
Rangering V5-3A: A: 4 B: 6-3-1 C: 7-2-9-12-10

V5-5A/V5-2B:
7 Skaugaprinsen var en av våre obshester under V75 på Leangen 8. januar, og det med rette. Skaugaprinsen gjorde et pangløp til overbevisende seier. Vår favoritt igjen.

8 Remsvarten er også i strålende form, men vi stiller litt spørsmålstegn ved seiersviljen. Nå er det litt passive Arve Sjoner som kjører igjen (Høitomt sist), men Remsvarten er uansett seiersaktuell her. 9 Beljue Gutten har holdt form i en evighet nå, og gjør gode løp hele tiden. Kan sitte fint i det her fra spor ni og må selvsagt krysses.

5 Ernst duger også de dagene han går feilfritt. Var knepent slått av Beljue Gutten tredje sist og solid vinner på Østersund nest sist. Vi registrerer ellers at 2 Nyborg Prinsen er litt på gang igjen, mens 1 Omer Borken var fryktelig svak sist.
Rangering V5-5A/V5-2B: A: 7 B: 8-9-5 C: 2-3-1-6-4

V5-3B:
6 Røste Mo er en hest vi har sansen for. Står med mye bokstaver i raden nå (altså mye galopper), men fart er det i overflod på Røste Bo-sønnen. Kun åtte hester til start i dette feltet, det skal være en klar fordel og løp i kroppen har sikkert gjort godt.

7 Spik Viktor er fryktelig variabel. Sist ville ikke Brækken-traveren noe som helst og var slått med 40 meter av Jentami. Kapasiteten kjenner vi jo, men det er grunn til uro etter den svake innsatsen sist. 4 Spang Bitte får tet, og slipper trolig. Er travsikker, i form og har utviklet seg de siste månedene. Kan sitte der om favorittene rører seg bort.
Rangering V5-3B: A: 6 B: 7-4-9 C: 2-8-5-3

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Leangen mandag

V5-4B:
Formkusk Nordtømme må prøves her med den Roar Walsøe-trente 3 Synjo Harmony. Her er det form og i kveld kan det bli tet direkte og da skal det være en bra vinnersjanse. Utfordret vår banker Le Tout Premiere reellt nedover oppløpet sist og var bra fra tet nest sist.

Tung favoritt blir 11 Pershina Simoni som tok en svært intetsigende tetseier sist (ble et lureløp da). Gjorde noen riktig fine løp i sommer, men er nok avhengig av å få det servert og blir overspilt i kveld. 2 Nano Pershing er uten tvil blant de beste i feltet på fart, men er uregulerbar. På en god dag kan det holde bli seier. 5 Main Man er jevn og sikker, men mangler trøkket nedover oppløpet. Fireårshoppa 7 Rebella Donna var svak sist, men viste flotte tendenser i noen treårsløp i fjor.
Rangering V5-4B: A: 3 B: 11-2-5-7 C: 1-12-10-6-4 D: 8

V5-5B:
3 Gangster Advice "gølva" som en av tidenes største favoritter på Leangen 8. november i fjor, i sin debut for Annika Gresseth/Johan Kvarme. Det var første starten for hesten i ny regi. I regi Bo Westergaard var jo hesten strålende.

Nå kommer Gangster Advice ut igjen etter å ha blitt fikset på, men Anikka Gresseth er ikke Bo Westergaard, og det er stor usikkerhet rundt hesten i kveld. Uansett må han nesten settes først på sin voldsomme kapasitet.

2 Remolino gikk en sinnsyk opphenting sist, og var faktisk med i trippelstriden da den galopperte på nytt 200 meter fra mål. Remolino er bra og blir lite spilt i kveld (kun markert på åtte prosent og et sjettevalg i formiddagstimene mandag). 5 Carmela's Wallet hadde en flott sesong i fjor og har nå ladet batteriene et par måneder. Er travsikker, speedig og sterk og kan vinne direkte.

10 Thai Photo opptrer ujevnt, men var god i seiersløpet nest sist. 9 White Chimney galopperte i tet inn på oppløpet sist (ikke tapt da) og kan få fine rygger i kveld. Det er mange outsidere i dette løpet og for de som har råd, kan helgardering være et smart trekk.
Rangering V5-5B: A: 3 B: 2-5-10-9-11 C: 12-8-7-6-1-4

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.