RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå vinner han jaggu med kaldblods også

(Hesteguiden.com)
Sist oppdatert:
Godtgående Frode Hamre setter seg opp bak begavede Indregaards Prinsen torsdag. Sjekk torsdagens lunsjtips til Bjerke.

Det er som vanlig Bjerke travbane som inviterer til lunsjtrav torsdag og det er ganske bra kvalitet over løpene denne torsdagen, spesielt V5-2 er det fin klasse over.

Klikk her for å se våre V5-tips til Bjerke

Frode Hamre er i ferd med å bli en gjenganger i bankerspalten vår, men det er kanskje ikke så rart når bergenseren har vunnet 21 av de 79 løpene han har kjørt hittil i 2011. Det gir en seiersprosent på råsterke 26,58 prosent. Og Frode har flotte vinnersjanser også torsdag og ikke minst til V75-løpene på Biri lørdag.

Sportspill pratet med Frode Hamre onsdag formiddag, og bekreftet det vi selv mente. 1 Indregaards Prinsen må ha en knallgod vinnersjanse i V5-3. Den begavede femåringen til Odd Roar Knapkøyen på Jessheim har kun gjort fire starter i sin hittil skadeforfulgte karriere (to starter som treåring og to starter som fireåring). Høyeste vinneroddsen på disse fire startene har vært 4,2, og det forteller om en traver som kan flytte beina.

Kom ut i prøveløp på Drammen 14. februar, etter å ha vært borte fra løpene i over ett år og fungerte ifølge Frode Hamre ypperlig i aksjonen.
- Jeg tror på ledelse fra start til mål mot svært moderat motstand, var Frode Hamres melding til oss og vi er enige. Motstanden er mildt sagt overkommelig og vi ser ingen grunn til å gardere.
Rangering V5-3: A: 1 B: 8-2-4 C: 7-3-10-9-6-5

V5-1:
Meget svak kvalitet er det på V5-innledningen og her kan det smelle. Kapasitetstraverne 2 Zantana Tranns R. og 9 Scoreandevileye skiller seg klart ut, men felles for begge er at det har stemt dårlig den siste tiden og galoppene har kommet tett. På en oppjaget sprint er det ikke tid til slikt.

Uansett så setter vi 2 Zantana Transs R. først på sporfordelen. Femårshoppa vant fire løp i fjor, falt så ut av det, og har nå gjort to starter i regi Øystein Kruse. Galopperte som svært godtgående i debuten for Kruse inn i den siste svingen. Sist ble det galopp direkte. 9 Scoreandevileye ble fullstendig bortkjørt av sin trener Morten M. Ottersen og trakk seg mot mål etter et helt umulig løpsopplegg sist. Har vært uheldig den siste tiden, og skal kjempe om seieren her.

Løp i kroppen har 7 Simply Enough fått etter mer enn fem måneders løpspause. Gjorde da et fint løp til fjerde (etter innvendig løp) og ble da også litt hindret i den siste svingen. Litt sjanseartet med spor sju her, men er nok forbedret med løp i kroppen og blir vår outsider. 3 Adjunkt Roggenbihl ble ingen suksess på Høitomt-stallen og er nå kommet tilbake til eieren Truls Knive på Åmot (gjorde kun to starter i Høitomt-regi). Hang fint med etter innvendig løp sist for sin eier til fjerde og satt litt stengt over mål da. Fint startspor torsdag og sprint passer bra.
Rangering V5-1: A: 2 B: 9-7-3 C: 12-5-4-1-10 D: 11-6

V5-2:
Lunsjens sportslige godbit og faktisk seks-sju hester som kan vinne. Best er uten tvil Frode Hamre's svært kapable fireåring 1 Dino Dean. Galopperte vilt og hemningsløst bak nettopp førstesporet i sin nest siste start, men i følge Frode Hamre skal ikke hesten være så usikker på beina som programraden indikerer. Torsdag vil nok Frode ta det svært forsiktig fra start, men Dino Dean er god nok til klyve rundt denne gjengen i en feilfri utgave.

2 O.M.X. Twenty har gjort et flott inntrykk i sine to seiersløp. Spesielt sist likte vi hesten godt. Måtte da brukes mye underveis, men var likevel sterk nok til å vinne mot brukbare hester. 11 Gary Dancer er også en klar plussvariant. Gjorde to fine seiersløp like før juletider i fjor, spurtet strålende i et V65-løp på Biri nest sist og holdt koken ålreit sist mot svært gode hester. 7 Pebbe Simoni er også en fin traver, men står litt kjelkete til i spor sju. Er imidlertid under flott utvikling og kan vinne.

Kraftig på vei opp i form er også 4 Quickie Somolli (veldig god etter galopp sist, tøff fra dødens nest sist) og 3 Celina Magic blir kraftig kuskeforsterket.
Rangering V5-2: A: 1 B: 2-11-7-4 C: 3-9-6-5-8 D: 12-10

Annonse: Øivind Grøstad roper et voldsomt varsko for en svært undervurdert hest i V5-2 på Bjerke

V5-4:
Favoritten 3 Victor Invalley er blitt strøket, og vår favoritt blir den nyblivne vallaken 6 Imp. Trener i ifølge treneren Trond Lindbak svært bra og utstyres med Gunnar Austevoll. Har ved flere anledninger vist talent denne karen. Utfordres i første rekke av 2 Tiger News som får Tom Erik Solberg i sulkyen. Tiger News har variert svært mye i prestasjonene sine, men er god de dagene det klaffer. Er trolig tethesten her, og topp sjanse derfra.

Disse to hestene skiller seg klart ut i dette feltet. Bak disse skal 4 Livi Candy regnes. Debuterer i regi Erik Killingmo torsdag, og kan være kraftig forbedret. 10 Sir Spinville ser ut til å ha mistet formen, likeså gjelder dette for 5 Mist. 11 Jow Jow Skowly holdt koken flott sist etter et tungt løp, men står leit til med sin variable kusk.
Rangering V5-4: A: 6 B:2 C: 4-10-5-11-7-9-12-1 D: 8

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Bjerke

V5-5:
Det ser ut som en flott oppgave for 2 Baltic Jet dette. Har hevdet seg fint i årgangsløpene den nyss fem års gamle hoppa. Men har også variert mye i prestasjonene. Står flott til torsdag og det kan være tet og slutt. Men det finnes skarpskodde konkurrenter.

Seiersvante 12 O.K Jeckman debuterer i regi Sigbjørn Kolnes. Tap In-sønnen har vunnet 10 av sine 29 løp, og har altså en skyhøy seiersprosent. Står tøft inne i løpet på penger, men mot svært varierende motstand betyr det mindre. Meget variable 5 King of the Road skal heller ikke glemmes her. Vant fire løp i fjor, og selv om raden er svak er dette en krabat som plutselig får det til å klaffe, slik det gjorde i fjor.

Svenskegjesten 3 Windy Cape ble matchet i tøff V75-konkurranse i Sverige i fjor sommer og er nok vesentlig bedre enn raden. Fint startspor trekker også opp. Kapasitetshesten 8 American Rock kommer tilbake etter lang pause, mens 1 Sierra Victory endelig har flotte forutsetninger etter en rad løp med dårlige spor.
Rangering V5-5: A: 2 B: 12-5-3 C: 8-1-9-6-4-7 D: 11-10

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere