Gå til sidens hovedinnhold

Nå vinner han også

Petter Northug gikk endelig til topps i Falun - og har nærmest avgjort minitouren allerede.

Petter Northug ble VM-kongen i Oslo, men ser ikke ut til å nøye seg med det.

Lørdag tok han et stort skritt på veien mot å vinne verdenscupfinalen i Falun, etter å ha utklasset konkurrentene på 2 x 10 km fellestart. Etter to andreplasser på de to første etappene i minitouren, var det nemlig endelig duket for seier for nordmannen på fellesstarten.

Forrykende tempo
For da tempoet økte drøyt halvveis ut i løypa, var det de færreste som klarte å holde følge i front.

De første ti kilometerne hadde feltet vært samlet, men etter hvert i løpet så det ut til at seieren skulle stå mellom tre mann. Sammen med Giorgio di Centa og Daniel Rickardsson stakk nemlig Northug fra feltet, og de siste kilometerne gikk unna i et forrykende tempo.

Da løperne nådde den beryktede «Mördarbakken» måtte svensken gi tapt, og dermed var det opp til Giorgio di Centa å hamle opp med langrennskongen.

Det klarte han - naturligvis - ikke.

Inn mot stadion klarte ikke italieneren å holde følge med ekstragiret som Northug satte inn, og nordmannen krysset mållinjen nærmest i ensom majestet - 2,6 sekunder foran di Centa, som likevel så ut til å glede seg stort over andreplassen.

Personlig beste av 20-åring
Daniel Rickardsson tok tredjeplassen i rennet, mens Finn Hågen Krogh tok en svært gledelig åttendeplass. I mål var ikke 20-åringen mer enn 23,2 sekunder bak landsmannen Northug, og plasseringen er Hågen Kroghs beste i verdenscupen noensinne.

Sjekk resultatlista i rennet her(ekstern lenke)

Seieren betyr at Petter Northug starter over minuttet foran de jagende konkurrentene på den avsluttende jaktstarten på søndag.

Emil Jönsson er nærmeste konkurrent i sammendraget, 1.27,6 bak Northug.

Her finner du sammenlagtlista for minitouren i Falun(ekstern lenke)

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken