Gå til sidens hovedinnhold

Nå vinner Ove Wassberg

Travtrener Ove Wassberg har dominert på Bergen Travpark i en evighet og nærmer seg 3000 seire totalt i karrieren

Oppsiktsvekkende nok har ikke Ove Wassberg (kalles Ove'n i travmiljøet i Bergen)vunnet travløp siden 20.mai og kjørt blankt på de fire siste kjøringene på Bergen travpark (samt noen kjøringer påForus). Det gir 46 løp uten seier, for seierssugne Wassberg, det retter han opp i kveld.

Vi likte 2 Steamer (V5-4A/V5-1B) i debuten for Ove Wassberg. Galopperte ved den anledning kort fra start, men gjorde en flott opphenting til tredje da. Står fint til i kveld på strekdistansen og må ha en strålende sjanse til å lede fra start til mål. Kun fem hester starter fra strekdistansen og da spiller andresporet i volten mye mindre rolle. Steamer hadde trent godt forut for løpet sist, og skal normalt være ytterligere forbedret med det løpet i kroppen. Steamer er et andrevalg i formiddagstimene torsdag, men blir trolig spilt til favoritt etterhvert, dog knepent foran 12 B.B.S. Bigbeauty.

Her kan du kjøpe våre eksperttips til V5-A

Klart bankeralternativ
I V5A-spillet spiller vi også 9 Spyden banker i V5-3A på de minste forslagene. Spyden har et gaveløp på papiret og må galoppere i sluttfasen for å tape dette løpet. 6 Gilborken avlegger en interessant årsdebut og dersom Svein Ove Wassberg styrer mot tet tidlig, kan muligens Øystese-traveren utfordre storfavoritten. 10 Haake Kvikk og 11 Espe Viktor har begge fine løp grunnlagsmessig, men lysten og viljen til å vinne travløp er ikke veldig fremtredende lenger.

V5-A spillet innledes med to svært åpne sprintløp for varmblodshester. Mange formløse hester på farten i begge løpene, og det lukter smell.
Stingløse 2 Explosive Nala er foreløpig favoritt i V5-1A, markert på 58%. Brukbare hester som 8 Magic Fly, 9 Giant Gold og 10 Doris V. er omtrent urørt i totoen i øyeblikket, og vi må helgardere dette løpet, da det blir en strålende utgangsverdi dersom vi får "hjelp" i form av en av disse.

I den avdelingen kommer nesten alt spillet til å ligge på 1 Lantern (viser ingenting i travløp for tiden, kun monte) og 11 Money Brother (meget variabel). 2 Chip Hovsten som viste flotte ting ved flere anledninger i fjor, er kun markert på 2%. Fungerer 1 Lantern skal han selvsagt vinne et slikt løp, men vi spekulerer igjen, da det er kjempeverdi ved andre vinnere enn de to favorittene.

Beste hesten
Ingen tvil om at Kjetil Djøseland sitter bak den beste hesten i V5-5A/V5-2B i form av 7 Viljar Kongen. Men ikke ei krone er løst ut i de tre siste startene, så formen er uviss. Fint sjuendespor/springspor i kveld, men kan neppe utnytte det. 1 Mona har varslet form den siste tiden, og dersom kusken treffer i volten kan formhoppa lede hele veien. 12 Huseby Sara varslet form sist, og kan få en pangstart fra tillegg. 13 Motgang har kapasitet, og passes.

Annonse: Fem førstevalg på Sørlandet søndag - kr 13.800 innspilt

Hardtsatsende Ragnar Risholm har tre hester til start i V5-B3. Felles for hestene til Risholm er at de er meget variable. Risholm's privattrener Vegard Wolden sa opp sin stilling denne uken, så får vi se om dette påvirker hestene. Uansett setter vi 1 Dedion Sign først. Var dunderfin i et par løp tidligere på vårparten,står flott til i kveld, og kan spore fra start til mål. 11 Crown Pointer viste klasse i fjor, er ikke i nærheten av dette nivået hittil i år. 6 Nimo Bell gjorde et pangløp lørdag, men hvor havner du fra spor seks bak bilen?.

Her kan du kjøpe våre eksperttips til V5-B

To hester gjør opp?
7 Fronskrema og 10 Kringelandtellus ser ut som en helgardering i V5-4B. Fronskrema tar tet og slik vi leser løpet er det kun 10 Kringelandtellus som kan ta henne ned til slutt. Fronskrema burde muligens vunnet i V75 sist, men er fortsatt lur oppunder mål, derfor tror vi sterke Kringelandtellus kan fange Gudmestad-hoppa, selv på en rask sprint.

Åpent i V5-5B
Dagens sportslige godbit kommer i V5-B finalen. Sprintløp med bra varmblods på farten og en krevende startside kan det bli. Derfor setter vi formtoppede 10 Monique Speed først. På trippelen i samtlige siste fem starter og dersom tempoet i front blir tøft, tror vi Olsen-hoppa kan ta dem til slutt. Vi garderer bredt.

Kommentarer til denne saken