Nå vinner Thai Tanium!

Foto: hesteguiden.com

Ja, vi hadde god tro på Tjomsland-traveren i den siste starten uten at han nådde helt opp, men i kveld plikter han å vinne!

26.01.10 17:16

Klikk her for å se våre V5B-forslag.

På forhånd så vi det som ikke usannsynlig at 6 Thai Tanium kunne nå føringen i løpet i den siste starten, og vi ble litt overasket over at Øystein Tjomsland slapp til Having Said That ut på den første langsiden. Det skulle dog vise seg å være en rett vurdering av Sørlendingen, som kammet hjem tittelen Årets Trener for 2009 på hestegallaen på lørdag (for øvrig høyst fortjent), all den tid Running Sea-sønnen ikke akkurat sprudlet når åpningen bød seg ut i oppløpet.

7-åringen får dog godkjent for innsatsen til fjerde på fine 15.1 full vei, og i kveld støter vår soleklare banker for dagen på mildt sagt slett motstand. Dagens konkurrenter skal Tjomsland-traveren ha full kontroll på, selv fra utvendig posisjon, og vi garderer følgelig ikke.

En vinner direkte i ny regi?
Fryktelig spennende er 7 All In i V5-2, når Rubintor Pri-sønnen nå dukker opp i regi Bo Westergård. Prestasjonene til både kusken og de hestene dansken har i trening varierer dog fra det helt blendene til nærmest å være tråkket på (skremmende å se hvordan han satte seg til rette med Atlantic Ås på lørdag...), men kapasiteten på 5-åringen er såpass bra at det kan være snakk om en vinner (blir uansett litt for stor favoritt etter at 2 Grand Tealight nå er blitt strøket), i et ellers vidåpent løp.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Øvrige vurderinger
V5-3: På tross av få hester ser løpet vidåpent ut, og bred gardering kan vise seg lønnsomt. Best på kapasitet er trolig duoen 3 Lome Sjefen og 4 Erga Svarten, men stabiliteten er ikke akkurat fremtredende for noen av dem. Førstnevnte gikk et helt greit løp etter galopper sist, og formen på Djøseland-traveren bør være sterkt stigende med noen løp innefor vesten.

Sistnevnte får neppe en billigere oppgave enn dagens, og dersom ikke Sarpen-sønnen hevder seg langt fremme i et løp som dette i en feilfri utgave, ja så gir vi nærmest opp Erga-traveren. Kanonform holder 2 Madla Knekten, men Ulfrigg-sønnen har vondt for å vinne løp.

V5-4: Vi støter her på et løp hvor det himmelvid forskjell på kvaliteten på hestene, og vi blir svært overasket dersom ikke vinneren er å finne blant våre fire utvalgte på vårt største spilleforslag. Rune Wiig får trolig overta føringen på et relativt tidlig tidspunkt med 4 Gigant Nico i en feilfri utgave, og da skal seierssjansene være svært gode. Gigant Neo-sønnen hoppet seg vekk i V75`en sist, men forut for det leverte 5-åringen et toppløp til sølv bak gode Pinball Wizard.

En veldig spennende start i regi Øystein Tjomsland gjør 8 One Of The Best, og med sterkt stigende form på stallhestene til Sørlendingen må også Diamond Way-sønnen regnes som en seriøs vinnerkandidat. 6-åringen gikk strålende 14.4 full vei med voltestart ved en anledning i fjor, og det vitner om kvalitet.

V5-5: Vi mener dette kan se ut som et småskummelt løp, og garderer følgelig bredt. Spennende til på strek står 3 Branddon, og på sitt beste kan Lome Elden-sønnen lede et slikt løp rundt om. Knutsen-traveren hoppet fra start sist (og huket hjul med Hjerteborken), og da var den dagen spolert. Strålende innsats til tredje i et tøft V75-løp forut for det, og 8-åringen er etter vårt skjønn klart spillbar i Dagens Dobbel!

Duoen 9 Fin Fyr (slet i en veldig temposkjerpning nedover den siste langsiden sist, men kom greit tilbake etter sin galopp) og 10 Låhne Trym (brenngod sist, og selv om det er litt tøffere i mot ved denne anledningen, ja så er det slett ikke utenkelig at den andre strake triumfen sitter her) er selvsagt tidlig aktuelle, sammen med 13 Timor. Sistnevnte står litt tøft inne i løpet, men den steintøffe Pål Even-datteren slutter aldri å imponere oss.

Flott DD-gevinst!
Våre Dagens Dobbel-forslag satt klokkerent i lunsjen, og de som spilte for hundrelappen kunne inkassere over 600 kroner!

Ekspertforslag
Til V5B-rebusen på Forus har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 120, 390 og 1216 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøp her , mens vårt DD-forslag på 120 kroner ligger ute her .

Det største forslaget er et ab-system, som vi har fylt ut på tre kuponger her .

Kjøp en bong og se løpene fra Forus på nrk.no nett-tv i kveld!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.