*Nettavisen* Sport.

Nadal: - Dette er utrolig

Foto: Ronald Martinez / Getty Images / All Over Press (2013 Getty Images)

Tennis-profilen vil garantert toppe verdensrankingen ved årsskiftet.

06.11.13 23:25

Rafael Nadal slo sveitseren Stanislas Wawrinka 7-6, 7-6 i gruppespillet i ATPs verdenstourfinale onsdag. Det gjør at han garantert vil toppe verdensrankingen ved årsskiftet.

Tre ganger tidligere har spanjolen toppet verdensrankingen ved utgangen av et år. Sist gang det skjedde var i 2010. Denne gang er prestasjonen ekstra stor, ettersom han i februar gjorde comeback etter en kneskade som satte ham utenfor sju måneder og truet karrieren hans.

– Jeg hadde mange følelser i dag. Det er perfekt å kunne runde av året som verdensener. Dette er et utrolig comeback, sa Nadal, som har ti turneringsseirer i år. Han har 73 seirer og bare seks tap.

Onsdagens seier betyr at Novak Djokovic ikke har noen mulighet til å ta igjen Nadal uansett hvordan de resterende kampene i ATP-tourfinalen ender.

Nadals kamp mot Wawrinka ble av det tette slaget. Begge settene gikk til tiebreak. Der seiret Nadal henholdsvis 7-5 og 8-6.

– Jeg var litt heldig da første sett ble avgjort, men jeg er lykkelig over å være i semifinalen i sesongens siste turnering, sa Nadal.

Han har vunnet begge sine to første kamper og er garantert en plass i semifinalen i turneringen i London.

Tomas Berdych holdt liv i sine sjanser til semifinaleplass med 6-4, 6-4 over tredjeseedede David Ferrer onsdag kveld. Tsjekkeren brukte bare en time og 23 minutter på å avgjøre kampen.

Ferrer virket trøtt og måtte tåle sitt annet strake tap i turneringen.

27-årige Nadal har aldri tidligere vunnet verdenstourfinalen. Sist år vant Djokovic etter seier over sveitseren Roger Federer i finalen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.