Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nadal: - Dette er utrolig

Foto: Ronald Martinez / Getty Images / All Over Press (2013 Getty Images)
Sist oppdatert:
Tennis-profilen vil garantert toppe verdensrankingen ved årsskiftet.

Rafael Nadal slo sveitseren Stanislas Wawrinka 7-6, 7-6 i gruppespillet i ATPs verdenstourfinale onsdag. Det gjør at han garantert vil toppe verdensrankingen ved årsskiftet.

Tre ganger tidligere har spanjolen toppet verdensrankingen ved utgangen av et år. Sist gang det skjedde var i 2010. Denne gang er prestasjonen ekstra stor, ettersom han i februar gjorde comeback etter en kneskade som satte ham utenfor sju måneder og truet karrieren hans.

– Jeg hadde mange følelser i dag. Det er perfekt å kunne runde av året som verdensener. Dette er et utrolig comeback, sa Nadal, som har ti turneringsseirer i år. Han har 73 seirer og bare seks tap.

Onsdagens seier betyr at Novak Djokovic ikke har noen mulighet til å ta igjen Nadal uansett hvordan de resterende kampene i ATP-tourfinalen ender.

Nadals kamp mot Wawrinka ble av det tette slaget. Begge settene gikk til tiebreak. Der seiret Nadal henholdsvis 7-5 og 8-6.

– Jeg var litt heldig da første sett ble avgjort, men jeg er lykkelig over å være i semifinalen i sesongens siste turnering, sa Nadal.

Han har vunnet begge sine to første kamper og er garantert en plass i semifinalen i turneringen i London.

Tomas Berdych holdt liv i sine sjanser til semifinaleplass med 6-4, 6-4 over tredjeseedede David Ferrer onsdag kveld. Tsjekkeren brukte bare en time og 23 minutter på å avgjøre kampen.

Ferrer virket trøtt og måtte tåle sitt annet strake tap i turneringen.

27-årige Nadal har aldri tidligere vunnet verdenstourfinalen. Sist år vant Djokovic etter seier over sveitseren Roger Federer i finalen. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!