RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nadal: - En tøff tid

Etter et tøft åpningssett var tennisstjernen Rafael Nadal i en klasse for seg og sikret enkelt en kvartfinalebillett i Australian Open.
Etter et tøft åpningssett var tennisstjernen Rafael Nadal i en klasse for seg og sikret enkelt en kvartfinalebillett i Australian Open. Foto: Charles Krupa (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men tennisstjernen Rafael Nadal var i en klasse for seg og sikret enkelt en kvartfinalebillett i Australian Open.

Spanjolen er på god vei mot å finne toppformen. Søndag spilte han sin beste kamp i årets første Grand Slam-turnering da sørafrikanske Kevin Anderson ble slått 7-5, 6-1, 6-4.

Nadal er dermed klar for kvartfinalen og fortsetter jakten på sin 15. Grand Slam-tittel. På forhånd hadde 28-åringen avskrevet seg selv etter en tung periode med skader og sykdom. Fjorårsfinalist Tomas Berdych er Nadals neste motstander.

– Dette er et fantastisk resultat etter en tøff tid. Jeg er veldig fornøyd med måten jeg spilte på i dag. Det var kanskje min beste kamp i år, og det betyr mye for meg, sa Nadal.

Må bryte tapsrekke

Berdych slo på sin side ut det australske hjemmehåpet Bernard Tomic med komfortable 6-2, 7-6 (7-3), 6-2. Tsjekkeren vet han må være på sitt aller beste i kvartfinalen. Han har 17 strake tap mot Nadal.

– Jeg må forberede meg godt og finne den rette taktikken. Uansett hva jeg må gjøre, er jeg klar for å kjempe helt til siste poeng, sa Berdych.

Andy Murray revansjerte tapet for Grigor Dimitrov i Wimbledon i fjor ved å slå bulgareren 6-4, 6-7, 6-3, 7-5, og skotten er kvartfinaleklar i en Grand Slam-turnering for 16. gang på rad. I kvartfinalen møter han det australske hjemmehåpet Nick Kyrgios (19), som vendte 0-2 i sett til seier over Roger Federers overmann Andreas Seppi etter blant annet å ha avverget en matchball.

– Det var helt sinnssykt. Publikum hjalp meg å snu det, sa Kyrgios etter å ha vunnet kampen 5-7, 4-6, 6-3, 7-6, 8-6.

Tøft

På kvinnesiden valset Maria Sjarapova over kinesiske Peng Shau 6-3, 6-0. Den russiske verdenstoeren skal ut i en glamorøs kvartfinaleduell med Eugenie Bouchard. Canadieren slet seg videre etter 6-1, 5-7, 6-2 mot useedede Irina-Camelia Begu fra Romania.

Sjarapova går for sin sjette Grand Slam-triumf. Hun har ikke vunnet Australian Open siden 2008. Tennisstjernen innrømmer at det blir tøft å møte fjorårets mest stabile Grand Slam-spiller.

– Hun har spilt utrolig bra, med selvsikker og aggressiv tennis. Jeg har en vanskelig kamp foran meg, sier Sjarapova.

Bouchard har møtt Sjarapova tre ganger tidligere og tapt hver gang.

Også 3.-seedede Simona Halep gikk videre søndag. Rumeneren slo ut belgiske Yanina Wickmayer med 6-4, 6-2. Hun møter russiske Jekaterina Makarova til duell om en semifinalebillett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere