Gå til sidens hovedinnhold

Nadal avga sitt første sett

Rafael Nadal måtte slite for semifinaleplassen i Australian Open. Bulgarske Grigor Dimitrov ble en overraskende tøff motstander.

Det var første gang Nadal avga et sett i årets turnering i Melbourne, men han reiste seg fra 3-6 til 7-6 (7-3), 7-6 (9-7) og 6-2. Dermed fortsetter spanjolen sin jakt på å vinne Australian Open for annen gang.

Dimitrov, som er kjent for sin gode serve, er rangert som nummer 22 i årets turnering. Han ga storfavoritt Nadal en tankevekker i åpningssettet. Og deretter må toppseedede Nadal virkelig slite for poengene.

Den spanske grusspesialisten vant Australian Open i 2009, men tennisturneringen i Melbourne har ofte bydd på skuffelser for stjernen med hele 13 Grand Slam-titler.

Hevet seg

Nadal hevet seg etter et svakt første sett. Han vant de viktigste og avgjørende ballene i de to påfølgende settene, men klarte først å avgjøre etter tiebreak.

I det fjerde settet var Dimitrovs energi brukt opp, og to servebrudd ga Nadal seieren 6-2 etter en tre og halv timer lang duell. I semifinalen skal Nadal ut mot vinneren av Roger Federer og Andy Murray.

– Jeg var så heldig, sa Nadal. Han kjempet ikke bare mot Dimitrov, men også mot store blemmer i hendene.

I den andre semifinalen møtes tsjekkeren Tomas Berdych og sveitseren Stanislas Wawrinka. (©NTB)

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken