RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nadal avga sitt første sett

Foto: Mark Ralston (Afp)
Sist oppdatert:
Rafael Nadal måtte slite for semifinaleplassen i Australian Open. Bulgarske Grigor Dimitrov ble en overraskende tøff motstander.

Det var første gang Nadal avga et sett i årets turnering i Melbourne, men han reiste seg fra 3-6 til 7-6 (7-3), 7-6 (9-7) og 6-2. Dermed fortsetter spanjolen sin jakt på å vinne Australian Open for annen gang.

Dimitrov, som er kjent for sin gode serve, er rangert som nummer 22 i årets turnering. Han ga storfavoritt Nadal en tankevekker i åpningssettet. Og deretter må toppseedede Nadal virkelig slite for poengene.

Den spanske grusspesialisten vant Australian Open i 2009, men tennisturneringen i Melbourne har ofte bydd på skuffelser for stjernen med hele 13 Grand Slam-titler.

Hevet seg

Nadal hevet seg etter et svakt første sett. Han vant de viktigste og avgjørende ballene i de to påfølgende settene, men klarte først å avgjøre etter tiebreak.

I det fjerde settet var Dimitrovs energi brukt opp, og to servebrudd ga Nadal seieren 6-2 etter en tre og halv timer lang duell. I semifinalen skal Nadal ut mot vinneren av Roger Federer og Andy Murray.

– Jeg var så heldig, sa Nadal. Han kjempet ikke bare mot Dimitrov, men også mot store blemmer i hendene.

I den andre semifinalen møtes tsjekkeren Tomas Berdych og sveitseren Stanislas Wawrinka. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere