*Nettavisen* Sport.

Nadal etter tap: - Jeg er tilbake på det høyeste nivået

HIT, MEN IKKE LENGER: Novak Djokovic (til høyre) stoppet formsterke Rafal Nadal i semifinalen av ATP-mesterskapet lørdag. Foto: Glyn Kirk (Afp / NTB scanpix)

Røk mot rivalen i semifinalen av ATP-mesterskapet.

Rafael Nadal vant tre strake seire i gruppespillet, men spanjolen tapte i 3-6, 3-6 mot verdensener Novak Djokovic i verdenstourfinalens semifinale.

Dermed har de to vunnet like mange ganger på et historisk høyt antall med innbyrdes møter i ATP-sammenheng. På 46 kamper har Nadal og Djokovic 23 seirer hver.

Nadal var likevel godt fornøyd etter å ha røket ut av turneringen. 29-åringen hadde en dårlig sesonginnledning og falt til tiendeplass på verdensrankingen.

Etter sommeren har tennisstjernen klatret opp til femteplass igjen og leverte glimrende i sesongavslutningen, utenom mot verdens beste tennisspiller lørdag.

- Jeg er tilbake på det høyeste nivået. I flere måneder kunne jeg ikke engang tenke på slå Djokovic. Mitt mål og motivasjon er å fortsette på dette nivået, sa Nadal.

Djokovic har vært årets desidert beste spiller og får muligheten til å ta en ny turneringsseier søndag. Der venter vinneren av semifinalen mellom Roger Federer og Stan Wawrinka. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag