For femte gang spilte Roger Federer finalen i ATP Masters-turneringen i Hamburg, men i år gikk det ikke like bra som fjoråret da han slo Rafael Nadal. Fjorårets seier satte en stopper for Nadals grusdominans på 81 ubeseirede matcher.

Nadal har hatt godt grep på matchene mot Federer og utvidet matchstatistikken til 10-6 i sin fordel.

Det entusiastiske publikummet fikk meget god valuta for sine billetter i søndagens match som dro ut i nesten tre timer og all spenning tennis har å by på med comeback, tiebreak og skiftende ledelser.

Comeback-Nadal
Federer åpnet matchen ved å sette en skikkelig støkk i sin spanske motstander. Sveitseren trykket på og opparbeidet seg en 5-1 ledelse i første sett før Nadal våknet.

Spanjolen fikk sågar behandling for skadeproblemer i beinet, men virket på ingen måte merkverdig hindret.

Toeren i verden, som beholder statusen etter å ha slått ut tredjeseedede Novak Djokovic lørdag, satte inn et comeback. Spanjolen som aldri gir seg uansett hvor mye han ligger bak hentet opp Federers ledelse og snudde sette til 7-5 seier. En sterk prestasjon å ta seks strake games mot Federer.

Federer svarte
Det andre settet begynte virket omtrent som blåkopi av det første. Federer åpnet hardt og fikk en 4-1 ledelse, før Nadal igjen svarte og kom tilbake til 5-5. Federer klarte imidlertid og trekke det ut til et tiebreak denne gangen.

I tiebreak er som regel Federer i det vanskelige hjørnet, så også denne gangen. Han utlignet til 1-1 i sett og sørget for en thrilleravslutning med tre fulle sett.

Det tredje settet var også jevnt, men Nadal fikk etter hvert overtaket. Den spanske mannen med venstrekanon har det med å vinne de riktige breakballene og det gjorde han også i tredjesettet. Etter to rimer og 52 minutter var det klart at Nadal fortsatt kan kalle seg grusens herre med 6-3 i siste sett.

Nadal mottar 3,54 millioner kroner for seieren, mens Federer får 1,77 millioner kroner for andreplassen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)