RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nadal knuste landsmann

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
Rafael Nadal valset over sin spanske kompis Carlos Moya i tre strake sett.

Det nærmer seg en drømmefinale mellom Roger Federer og Rafael Nadal i årets French Open etter at sistnevnte knuste sin venn og treningskamerat Carlos Moya i sin kvartfinale.

Nadal tok hjem et jevnt førstesett 6-4, fulgte deretter opp med 6-3 i andre, før han regelrett feide over stakkars Moya med 6-0 i det tredje.

I semifinalen venter nå den 20-årige serberen Novak Djokovic, som på imponerende vis sendte russeren Igor Andreev ut av turneringen i tre strake sett, med sifrene 6-3, 6-3 og 6-3.

Dermed er serberen klar for sin aller første semifinale i en Grand Slam-turnering.

Nadal vil neppe ta lett på den oppgaven, for senest i fjor tapte han for nettopp Djokovic i en turnering i Miami. Nadal har derimot statistikken med seg på fransk jord. Han har vunnet samtlige av de nitten kampene han har spilt på Roland Garros, og jager nå sin tredje strake tittel i French Open. Den bragden har kun én mann gjort tidligere, nemlig legenden Bjørn Borg.

I den andre semifinalen møter Roger Federer russeren Nikolay Davydenko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere