*Nettavisen* Sport.

Nadal lukter revansje

Foto: Reuters/Scanpix

Forrige sesong gikk alt galt i London. Nå er spanjolen på vei mot finale.

Verdensener i tennis Rafael Nadal fikk et tøft møte med O2 Arena i London under verdenstourfinalen forrige sesong. Spanjolen ble slått ut, uten å ha vunnet et eneste sett.

12 måneder senere ser det imidlertid ut som om Nadal skal få en herlig revansje. Fredag sikret han seg nemlig en plass i semifinalen av turneringen med seier over Tomas Berdych.

Nadal vant med sifrene 7-6 (7-3), 6-1.

I semifinalen møter han hjemmefavoritt Andy Murray. Dette betyr også at det fort kan ende opp med en superduell mellom Nadal og Roger Federer i finalen, om de skulle vinne hver sin semi.

- Det var en veldig viktig seier. Jeg vil gratulere Tomas, som har hatt en flott sesong. Selv har jeg bare spilt bedre dag for dag her, og dette var bra mot en god motstander, sier Nadal til BBC.

Federer er allerede klar for semi fra gruppe B, sammen med Murray, og lørdag skal Andy Roddick og Novak Djokovic gjøre opp om hvem som møter sveitseren i den andre semifinalen.

Verdenstourfinalen i tennis spilles altså med to grupper, der alle møter alle, og de to beste fra hver gruppe går videre.

Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.