Rafael Nadal, som måtte stå over OL i London på grunn av en kneskade, trekker seg også fra årets siste masterturnering i tennis, US Open.

Det annonserte utøveren selv i en melding på Twitter på onsdag.

Trist beskjed
«Det er trist å måtte si at jeg ikke er klar for å spille US Open i New York. Takk til alle mine fans for støtten deres, spesielt newyorkerne,» skriver Nadal i meldingen.

Også de ansvarlige for US Open bekrefter at Nadal har trukket seg fra turneringen, skriver Eurosport Yahoo.

- Rafa har informert oss om at han ikke vil være klar for å konkurrere i US Open dette året, og har trukket seg fra turneringen. Vi håper å se ham tilbake på banen snart, og ser fram til at han returnerer til New York neste år, sier turneringssjef Dave Brewer ifølge nettstedet.

Nadal pådro seg en kneskade i andre runde i Wimbledon-turneringen tidligere i sommer, og gikk rett til behandling for skaden etter å ha røket ut for tsjekkeren Lukas Rosol.

Slitt med kneet i årevis
Skaden førte til at spanjolen, som har vunnet elleve Grand Slam-turneringer, måtte trekke seg fra OL i London, og har senere gått glipp av Toronto Masters og denne ukens turnering i Cincinnati.

Nadal har slitt med kneproblemer helt siden 2009-sesongen, og dette året måtte han gi fra seg andreplassen på rankinglisten til Roger Federer, som siden har gått helt til topps. Det på tross av at han gikk helt til topps i French Open tidligere i år.

Tennisesset var ikke blant favorittene til å vinne US Open, ettersom både Federer og Novak Djokovic har bedre plasseringer å vise til på Flushing Meadows, i tillegg til at OL-vinner Andy Murray ser ut til å være i god form.

Likevel var det ventet at Nadal minst ville nå en semifinale i turneringen, som starter 27. august.