Det blir ingen drømmefinale mellom Novak Djokovic og Rafael Nadal i Kina søndag. Nadal tapte sin semifinale 2-6, 2-6 for Juan Martin Del Potro.

Nadal har hatt en stor sesong. Lørdag feilet han bare for annen gang i en semifinale i år. Mot den argentinske virvelvinden Del Porto var spanjolen derimot sjanseløs.

Dermed blir det ingen ny finale og revansj for Nadal over førsteseedede Novak Djokovic i Shanghai. Nadal tapte for Djokovic i finalen i Beijing forrige søndag.

Nadal, en av de kjappeste på tennisbanen, hadde store problemer med Del Potros tempo. Argentineren slo til med knallharde server og returer, og fikk gå opp i en 4-0-ledelse før Nadal tok et sett.

Nadal trodde han hadde brutt Del Potros serve på stillingen 2-2 i annet sett, men avgjørelsen ble prøvd med «hawkeye» og avgjørelsen gikk ikke i Nadals favør.

Det var kanskje en av Del Potros beste kamper. Han hadde ikke slått Nadal siden 2009 før lørdagens seier. Nadal har denne sesongen vunnet ti seirer på ATP-touren, inkludert Grand Slam-triumfene i Roland Garros og US Open.

Novak Djokovic slo Jo-Wilfried Tsonga fra Frankrike i sin semifinale med 6-2, 7-5. (©NTB)