Rafael Nadal elsker å spille på grus og han elsker French Open. Siden 2005 har spanjolen vunnet nettopp denne Grand Slam-turneringen hele sju ganger.

Blant annet har han vunnet i Frankrike de tre siste årene, og også i 2013-utgaven av French Open har 27-åringen vist mestertakter.

Fredag sto han imidlertid overfor en svært tøff utfordring, da verdensener Novak Djokovic fra Serbia sto på andre siden av nettet. Nadal er ranket som nummer fire.

Det ble dramatisk og nervepirrende, men spanjolen kunne til slutt juble for seier. Nadal vant med sifrene: 6-4, 3-6, 6-1, 6-7, 9-7.

- Noen ganger vinner jeg, og noen ganger vinner han. Nå var det min tur. Jeg ser fram til søndagens finale, sa Nadal.

- Hver eneste kamp her er helt spesiell for meg. Det er et helt unikt publikum som støtter deg, og jeg måtte virkelig kjempe til siste slutt. Det er eneste måten å vinne på, sa 27-åringen.

Aldri vunnet
Djokovic har aldri tidligere gått til topp i den franske turneringen, men har stadig kommet nærmere en triumf i Roland Garros. Også i år var han svært nær finalen.

De to stjernene har utkjempet mange klassiske slag de siste årene, og kanskje var denne semifinalen den moralske finalen av årets French Open.

Det var Nadal som åpnet best og tok det første settet 6-4, men Djokovic, som tapte French Open-finalen mot nettopp spanjolen i fjor, slo tilbake med 6-3 i andre sett.

I det tredje settet handlet alt om Nadal igjen. 27-åringen vant settet med solide 6-1 og var igjen i førersetet. Sett nummer fire kunne blitt avgjørende, og nå var det virkelig nerve i kampen.

Svært jevnt
Gigantene fulgte hverandre game for game, og det sto både 4-4, 5-5, og 6-6. Nadal kunne avgjort da han var foran 6-5, men Djokovic nektet å gi spanjolen seieren.

Serberen kjempet seg tilbake i kampen og tok det fjerde settet med sifrene 7-6 etter tie break, og dermed måtte det et femte og avgjørende sett til i Frankrike.

Igjen ble det spennende og nervepirrende, men til syvende og sist var det altså Nadal som dro det lengste strået. Etter et drama sto han igjen med settseier med sifrene 9-7.

Spanjolen kunne juble for sin åttende finale i French Open. Han møter landsmannen David Ferrer i finalen. Han slo franske Jo-Wilfried Tsonga i den andre semifinalen fredag.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

MER FRA NETTAVISEN: