RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
GAME OVER: Tomas Berdych gratuleres av Rafael Nadal etter tsjekkerens seier.
GAME OVER: Tomas Berdych gratuleres av Rafael Nadal etter tsjekkerens seier. Foto: Manan Vatsyayana (Afp / NTB scanpix)

Nadal slått ut i kvartfinalen

Tsjekkeren Tomas Berdych er klar for semifinale i Australian Open etter en overraskende seier mot tredjeseedede Rafael Nadal.

Etter 17 strake tap mot Nadal, som for øvrig er rekord for strake tap mot samme motstander, kunne Berdych varte opp med 6-2, 6-0, 7-6 i tirsdagens kvartfinale i Melbourne.

- Jeg forventet en tøff batalje, men var klar for alt. Og det var nok den store forskjellen fra tidligere kamper mot Rafa. Jeg fikk en god start, men mot Rafa må du spille til siste poeng er sikret, sa en overlykkelig Berdych ifølge Reuters.

Det er ikke første gang sjuendeseedede Berdych slår en av storkanonene. I 2010 sendte tsjekkeren Roger Federer ut av Wimbledon, også det i kvartfinalen.

Nadal, som står med 14 Grand Slam-titler i tennis, ble presset fra start. For første gang på sju kamper mellom de to, kunne Berdych sikre åpningssettet. Sett to var ren oppvisning fra tsjekkeren. Det hele var over på 25 minutter.

Nadal, som har tonet ned sine sjanser i årets Australian Open på grunn av ryggsmerter, fightet det han kunne i sett tre, men etter tiebreak var det over og ut for spanjolen.

- Det var bare ikke min dag. Jeg spilte aldri med den rette intensiteten eller rytmen. En dag hvor motstanderen rett og slett spilte bedre enn meg. Jeg lot ham få det altfor lett, og du kan ikke regne med å vinne en kvartfinale når du hjelper motstanderen slik, sukket Nadal.

Berdych, som vartet opp med ti serveess mot Nadals tre, møter vinneren av Andy Murray og Nick Kyrgios i semifinalen.

Björn Borg og Ivan Lendl vant også 17 strake kamper mot hver sin motstander, henholdsvis Vitas Gerulaitis og Tim Mayotte.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere