Rafael Nadal tror æraen med tennisstjerner som ham selv, Roger Federer, Novak Djokovic og Andy Murray går mot slutten.

Den spanske gruskongen tok til tårene da han søndag slo Djokovic og sikret seg sin niende Roland-Garros-tittel i karrieren. I løpet av 67 kamper på Paris-grusen har Nadal kun tapt én gang siden debuten i 2005.

Om ett år er han 29 når han skal prøve å vinne Roland-Garros-turneringen for tiende gang, mens Djokovic og Wimbledon-mester Murray begge vil være 28. Federer vil på sin side være et par måneder unna sin 34-årsdag.

– Kan ha vært min siste

Gullkvartetten har til sammen vunnet 39 av de 44 siste Grand Slam-titlene siden Federer gikk til topps i Wimbledon i 2003.

– Dette er et følelsesladet år på mange forskjellige måter. Jeg er 28, og jeg kommer ikke til å vare til evig tid. Jeg vil nyte øyeblikket, for dette er noe jeg har jobbet hardt for. Jeg vil ha noen få muligheter igjen, men du vet aldri om jeg kommer til å vinne denne tittelen igjen, sa Nadal etter søndagens triumf.

– Vår generasjon er på vei ut. Vi har alle vært med lenge. En generasjon går mot slutten, mens en annen vil erstatte oss. Det skjer ikke over natten, men skiftet vil komme, la han til.

Blir stadig tøffere

Spanjolens onkel og trener, Toni Nadal, tror også det kan bli tøft for nevøen å løfte Roland-Garros-trofeet for tiende gang.

– Jeg håper han kan klare det, men jeg vet at det blir mer og mer vanskelig. For hvert år som går, minker sjansen for seier, sier han.

Rafael Nadal har de siste årene kjempet seg gjennom kne- og ryggskader. Problemene gjorde at han gikk glipp av Wimbledon i 2009, US Open i 2012 og Australian Open i 2013.

Men han er uten tvil den ubestridte kongen på Roland-Garros. (©NTB)