*Nettavisen* Sport.

Nadal spiller med blindtarmbetennelse

SPILLER MED SYKDOM: Rafael Nadal er rammet av blindtarmbetennelse, men planlegger likevel å fullføre sesongen før han opererer.

SPILLER MED SYKDOM: Rafael Nadal er rammet av blindtarmbetennelse, men planlegger likevel å fullføre sesongen før han opererer. Foto: (All Over Press)

Tennis-stjernen venter på operasjon.

Tennisstjernen Rafael Nadal innser at han må opereres, men planlegger likevel å fullføre sesongen med blindtarmbetennelse.

Spanjolen fikk konstatert sykdommen søndag. Siden den ble oppdaget på et tidlig stadium, sørget antibiotika for at den tidligere verdenseneren kunne spille sin første kamp i Shanghai Masters onsdag.

Mot landsmannen Feliciano López ble det tap 0-2 i sett. Under pressekonferansen etter kampen erkjente Nadal at en operasjon er uunngåelig.

- Jeg er nødt til å gjennomgå en operasjon. Selv om sykdommen er under kontroll, vil den sannsynligvis komme tilbake. Jeg vil ikke at den skal komme tilbake neste år når jeg skal spille i Australia, Indian Wells, Miami eller på Roland-Garros. Det ligger an til at jeg skal opereres innen utgangen av året, sa Nadal.

Shanghai Masters var 28-åringens annen turnering siden han pådro seg en skade i håndleddet under Wimbledon-turneringen i juli i år.

Federer med sliteseier

Både Novak Djokovic og Roger Federer gikk videre til 3. runde i den kinesiske ATP-turneringen, men sistnevnte måtte slite hardt for avansementet. Sveitseren kom seg helskinnet gjennom hele fem matchballer og slo argentinske Leonardo Mayer med settsifrene 7-5, 3-6, 7-6 (9-7).

Federer fikk god motstand allerede i første sett, men Mayer imponerte enda mer i sett nummer to. Kampen måtte ut i et tredje og avgjørende sett. På stillingen 4-5 måtte Federer avverge de første matchballene for å leve videre i turneringen.

Wawrinka røk ut

I tiebreaket var Mayer igjen best fra start og spilte seg til nye matchballer på stillingen 6-4, men rutinerte Federer holdt hodet kaldt og vant til slutt 9-7.

Djokovic gikk sikkert videre med 6-3, 6-4 over østerrikske Dominic Theim.

I tillegg til Nadal røk også Stanislas Wawrinka ut onsdag. Sveitseren, som er rangert som fjerde beste tennisspiller i verden, tapte overraskende for Gilles Simon fra Frankrike. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.