Andy Roddick (29) vant US Open i tennis for åtte år siden. Etter å ha vist svak form den siste drøye sesongen har Roddick sett ut til å være på vei mot gamle høyder i årets Grand Slam-turnering. I 4. runde vant amerikaneren i fire strake sett over den femteseedete spanjolen David Ferrer.

Men da Ferrers landsmann, Rafael Nadal (25), sto på den andre siden av nettkanten ble det bråstopp for Roddick. Med settsifrene 6-2, 6-1, 6-3 beholdt Nadal muligheten til å forsvare seieren fra fjoråret.

Tidlig overtak
Allerede i første sett opparbeidet spanjolen seg en solid 4-0-ledelse. Nadals tidlige overtak viste seg å bli umulig å snu for hjemmefavoritt Roddick. Amerikaneren fikk behandling for en skade i beinet, og så ut til å slite med å henge med på tempoet.

Nadal viste derimot at han er i storslag. Kampen var over på en time og 53 minutter. Mallorcaneren slo 35 vinnerslag, 22 av disse kom fra den fryktede forehanden hans.

Etter den suverene seieren beklaget den regjerende mesteren seg nærmest overfor Roddicks tilhengere i New York. Ingen amerikanere har vunnet turneringen på hjemmebane siden Roddick gjorde det i 2003.

- Starten var veldig viktig. Andy spilte en tøff kamp mot David Ferrer og var sikkert sliten. Jeg er lei for at det gikk slik. Han har hatt en fantastisk karriere, og er en stor mester, sa Nadal ifølge BBC.

Murray neste
Nå venter briten Andy Murray i semifinalen. Sistnevnte slo ut en annen amerikaner, John Isner, etter med sifrene 7-5, 6-4, 3-6, 7-6 (7-2). Dermed er de fire høyest rankede spillerne klare for semifinalen i en Grand Slam nok en gang. Murray slo ut Nadal i semifinalen mellom de to i samme turnering i 2008.

- Det er alltid en fornøyelse å spille mot Andy (Murray). Han er en av de mest talentfulle spillerne på touren. Det er alltid spennende mot ham, og det blir en stor utfordring for meg, sa Nadal.

HTML EMBED