Etter 17 strake seirer måtte Rafael Nadal tåle sitt første tap på grus i år. Dominic Thiem sendte ham ut av Roma Masters i kvartfinalen.

Den unge østerrikeren fikk dermed revansj for finaletapet i Madrid Masters sist helg. Fredag var han klart best på rødgrusen i Roma og tok seg til semifinale med settsifrene 6-4, 6-3.

Nadal hadde tapt bare to sett i grussesongen inntil Thiem doblet det antallet. Den 30-årige spanske gruskongen så tidvis ustoppelig ut da han vant både Monte Carlo Masters og Barcelona Open for 10. gang, og Madrid Masters for femte gang.

Thiem sørget for at han må vente iallfall ett år på en åttende tittel i Roma Masters, men uansett er Nadal blant de heteste favorittene i Roland-Garros, der han om noen uker skal jage sin 10. tittel.

– I morgen er jeg hjemme på Mallorca og fisker eller spiller golf. Jeg skal koble av litt, og jeg synes jeg fortjener det, sa Nadal.

– Mandag eller tirsdag starter jeg forberedelsene til Roland-Garros.

Thiem best

23-årige Thiem har også alvorlige hensikter i den turneringen, men først jager han en triumf i Roma.

Østerrikeren brøt Nadals serve først til 1-0 og så til 4-1 i første sett. Favoritten kjempet seg inn igjen i kampen med et brudd, men Thiem taklet presset og servet hjem settet.

I annet sett fulgte spillerne hverandre til 3-3 før Thiem brøt Nadals serve. Deretter avverget han tre bruddballer i egen serve før han avgjorde kampen med nok et servebrudd.

– Jeg visste at jeg måtte være aggressiv i stilen for å ha en sjanse. I dag gikk de vanskelige slagene inn. Det var nok en av mine beste kamper, sa Thiem.

Sliten

– Jeg spilte ikke så godt i dag, men Dominic spilte veldig godt. Han var aggressiv, og han var bedre enn meg i dag, sa Nadal.

– Jeg har spilt mange kamper den siste tiden, og det er tøft å skulle prestere hver dag i fire uker.

I semifinalen møter Thiem vinneren av oppgjøret mellom Novak Djokovic og Juan Martin del Potro. Den andre semifinalen går mellom John Isner og Alexander Zverev.

I kvinneklassen overrasket Jelina Svitolina med seier over 2.-seedede Karolína Plísková i kvartfinalen. Ukraineren vant 6-2, 7-6 (11-9).

Også Simona Halep og Kiki Bertens er semifinaleklare.

(©NTB)

(©NTB)

HTML EMBED