MANCHESTER UNITED - ASTON VILLA 1-0:

Det har ikke gått på skinner for Manchester United etter at tyske Ralf Rangnick overtok som manager etter Ole Gunnar Solskjær. Laget har måttet tåle mye kjeft de siste kampene og mandag fortsatte kritikken mot Old Trafford-klubben.

Selv om United vant kampen mot Aston Villa og tok seg videre i FA-cupen, ble Rangnicks menn tidvis overkjørt av laget som ledes av Steven Gerrard.

Journalist: - Prosjektet er fortapt

Vertene tok en tidlig ledelse ved Scott McTominay, men etter scoringen havnet de under press. Dette fortsatte i andre omgang og Villa hadde blant annet et oppsiktsvekkende høyt ballinnehav mot Manchester United.

LES OGSÅ: United-spillerens bror kommer med beskyldninger mot Steven Gerrard

The Guardian-journalist Jamie Jackson var blant dem som ytret seg på Twitter underveis i kampen. Han mente United så ut til å være på «ville veier».

- Det er trygt å si at Rangnick-prosjektet, erm, er litt fortapt, skrev han.

Journalisten skrev dette i en periode av andre omgang der Villa desperat jaktet en utligning og blant annet fikk to scoringer annullert. På det tidspunktet slet United voldsomt med å få kontroll over kampen.

The Athletic-journalist Laurie Whitwell sa seg enig i at United var heldige som gikk seirende ut av kampen, men påpeker at Rangnick tok noen gode grep etter hvert.

- Manchester United er så heldige som vinner. De gir bort ballen på skremmende vis og tar dårlige avgjørelser i angrep. Rangnicks bytter fungerte i det minste og de stoppet truslene fra Aston Villa, skriver han å Twitter rett etter kampslutt.

Rösler: - Veldig langt fram

Viasat 4-ekspert Uwe Rösler oppsummerte det hele slik:

- United blir totalt rundspilt i andre omgang av et Villa-lag som hadde en veldig god kamp. Greit, av og til trenger du litt flaks for å komme i gang, men det er veldig langt fram.

United-sjef Ralf Rangnick føler selvhan så mye bra av sine menn i mandagens kamp.

- Jeg synes vi viste en fin reaksjon fra Wolves-kampen. Det er hva alle ventet av oss. Vi visste at det ville bli en vanskelig kamp, men i første omgang synes jeg vi spilte bra. Det kunne vært 3-2 eller 4-3 til oss ved pause, sier han til BBC.

- I andre omgang lå vi og kontret og burde fått mer ut av de situasjonene. Vi tok tidvis feil valg, men da jeg endret til en «diamant» fikk vi kontroll. De siste 20 minuttene hadde vi mer kontroll Vi kjempet bra som et lag da det var viktig. Til syvende og sist er dette en bra seier, fortsetter tyskeren.

Middlesbrough blir motstander for Manchester United i neste runde.

Tidlig ledelse

Det var kun spilt sju minutter av mandagens kamp da vertene tok ledelsen. Etter en kort corner havnet ballen hos Fred og han slo inn mot Scott McTominay. Midtbanemannen kunne enkelt heade United i ledelsen hjemme på Old Trafford.

Etter scoringen tok Aston Villa mer over og skapte noen gode sjanser. Emilio Buendia hadde blant annet et godt skudd like utenfor etter rundt 13 minutter.

LES OGSÅ: Keane slakter nytt Maguire-intervju: - Hvor mange ganger har han sagt det?

Enda farligere ble det etter en halvtimes spill da Ollie Watkins banket ballen i tverrliggeren. Et dårlig mottak av svenske Victor Lindelöf ga Watkins muligheten og spissen trakk seg fri, før avslutningen altså smalt i metallet bak David De Gea.

Rett etterpå var Jacob Ramsey farlig frampå. Han avsluttet fra god posisjon like utenfor 16-meteren, men via McTominay gikk ballen like utenfor stolpen.

Mot slutten av første omgang kom United bedre med igjen og på overtid fikk Marcus Rashford en gylden mulighet. Angrepsspilleren ble spilt flott igjennom av Bruno Fernandes. Inne i feltet sto imidlertid Matty Cash og fikk ryddet unna.

LES OGSÅ: United-legende med knallhard dom: - Kast dem ut av klubben

Litt heldig kunne dermed Ralf Rangnicks menn gå til pause med ledelse.

To annullert

Aston Villa jaktet scoring og vertene fikk tidvis kjørt seg etter pause. To ganger satte Villa ballen i mål, men begge gangene ble nettkjenningen annullert.

Først trodde Danny Ings at han hadde utlignet. VAR så imidlertid nærmere på om ballen hadde vært innom Ollie Watkins, for da var Ings i offsideposisjon. Dommer Michael Oliver ville imidlertid også kikke nærmere på en situasjon der Ramsey sperret Edinson Cavani i forkant og løp bort til TV-skjermen. Konklusjonen ble til slutt at scoringen ikke ble godkjent og United slapp med skrekken.

LES OGSÅ: Rangnick skal ha bedt tidligere Solskjær-assistent om å ta affære i United

Ti minutter senere satte Watkins ballen i mål etter et framspill fra Ings. Målet ble avblåst for offside, noe TV-bildene viste at var korrekt.

Mason Greenwood fikk en god mulighet til å avgjøre kampen for United i det 74. minutt. Keeper Emiliano Martinez hindret imidlertid scoring.

Mot slutten fikk United litt bedre kontroll igjen og det så ut til at Villa gikk litt tomme for krutt. Dermed kunne United noe heldig juble for avansement.