*Nettavisen* Sport.

Nådeløse Lampard scoret fire

Foto: Reuters/Scanpix

Frank Lampard & Co. benyttet onsdagen til å maltraktere Derby.

13.03.08 08:08

CHELSEA-DERBY 6-1:

Vertene var ubeseiret på hjemmebane, mens gjestene ikke har vunnet én kamp på utebane denne sesongen. Derfor er det fristende å si at kamputfallet var gitt på forhånd. Men klok av skade etter Barnsley-tapet i helga, skjønte Chelsea at det var dumt å ta lett på oppgaven.

Hovedstadsmaskineriet malte da også sakte, men sikkert i stykker årets kasteball i Premier League. Spesielt var Frank Lampard i et skummelt lune.

- Han har scoret mer enn 100 mål, og jeg tror han vil score 150 for Chelsea. Det er jeg sikker på, sa manager Avram Grant om Lampard etter kampen. Og om Lampard fortsetter slik han gjorde tirsdag er det ingen umulighet.

Jublet for tidlig
Allerede etter tre minutter løftet han hendene over hodet - men stanga hindret 1-0.

Opptrinnet var muligens et positivt omen for det som skulle komme.

Før timen var unnagjort hadde Chelsea nemlig drept all spenning i kampen. Lampard scoret to ganger, mens Salomon Kalou trillet ballen i nettet fra 25 meter etter en kjempebrøler fra keeper Roy Carroll.

Klikk på bildet for å forstørre.

Carroll har en mildt sagt utakknemlig oppgave når han nå står bakerst hos et blekt Derby-mannskap. Men det blir ikke bedre av at han opptrer som tredjestopper for dumpekandidatene og kaster seg inn i hodeløse dueller mot Nicolas Anelka.

Chelsea er nådeløse mot slik slepphendthet.

Fire x Lampard
Etter at serietreerne brukte 57 minutter på å ta ledelsen 3-0, doblet de den like greit i løpet av det neste kvarteret. Lampard scoret sitt tredje og fjerde for kvelden, mens Joe Cole puttet inn det sjette.

Minuttet senere reduserte Derbys David Jones. Men det hjalp sørgelig lite.

Etter maktdemonstrasjonen av Lampard & Co. er Avram Grants menn nå kun tre poeng bak Manchester United.

- Vi må fortsette å vinne. Jeg tror vi har vunnet mer enn 80 prosent av kampene etter at jeg kom til klubben. Det er nok til å nærme seg topp to i serien, sa en selvsikker Grant.

Større under har skjedd enn at blåtrøyene melder seg på i gullkampen i løpet av de ti resterende kampene.

PS! Portsmouth slo Birmingham 4-2, mens Aston Villa kun klarte uavgjort 1-1 mot Middlesbrough onsdag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.