RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nådeløs Berger med fjerde strake

Foto: SCANPIX / REUTERS / Alessandro Bianchi
Sist oppdatert:
Med en glimrende sisterunde sikret Tora Berger nok en verdenscupseier.

Skiskytteren fra Lesja hadde en svak dag på lørdagens stafett, men reiste seg mesterlig på fellesstarten i Anterselva søndag.

Dermed klarte Berger også samme bragd som Liv-Grete Skjelbreid Poiree sto for i 2002: Fire strake seirer individuelt i verdenscupen.

Berger hadde to bomskudd. Ett på den andre skytingen, og ett på den avsluttende. Den siste missen gjorde at Norges største håp måtte ta inn 14 sekunder på teten i løpet av de siste kilometerne.

Hentet inn forspranget
Berger gikk ut sammen med slovakiske Anastasia Kuzmina, men bak både Darija Domratsjeva fra Hviterussland og Marie Laure Brunet fra Frankrike.

De to fremste holdt stand den første biten, men gikk seg tomme før rennet var over.

- Jeg så opp siste kneika at jeg hadde sjansen, og da var det bare å gi jernet, sa Berger til NRK.

– Jeg trodde ikke at jeg skulle klare den førsteplassen, men jeg jobba hardt for å komme på pallen, og da jeg vær så nær så prøvde jeg enda litt hardere. Det holdt helt inn, strålte Berger.

Da et par hundre meter gjensto sto kampen om seieren mellom Brunet og Berger. Den franske jenta har aldri vunnet verdenscuprenn tidligere, men fikk ingen sympati fra 29-åringen fra Gudbrandsdalen.

Berger passerte Brunet på yttersiden i det siste svingen og holdt unna på oppløpet.

Sjetteplass til Flatland
Ann Kristin Aafedt Flatland var nummer seks i mål. Sogningen skjøt også på seg to strafferunder totalt. De kom på de samme skytingene som Bergers bomskudd.

Ingen av de øvrige norske skiskytterjentene var med blant de 30 startende.

Tora Berger har nå vunnet fem verdenscuprenn denne sesongen. Likevel ligger hun ikke høyere enn 7.-plass i sammendraget.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere