RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nådestøtet for Geox-laget

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Spansk avis hevder at lisensen uteblir og at satsingen opphører.

På mandag offentliggjør det internasjonale sykkelforbundet (UCI) listen over lag som får prokontinentalsatus i 2012.

Der vil ikke Bike Lives (selskapet som eier laget som i år het Geox-TMC) navn stå, skriver avisen El Correo.

Kampen for å sikre seg en ny hovedsponsor, skal være avsluttet. Mauro Gianetti og Josean Fernández Matxin har lenge logret for Hugo Chávez og den venezuelanske turistnæringen, men presidentens signatur har uteblitt.

El Correo skriver at «Geox-strukturen ikke fortsetter i 2012 og at ryttere og personell er nødt til å finne seg nye lag eller bli arbeidsledige». Dette ifølge nettstedet biciciclismo.com.

Avisen skriver også at Fernandez Matxin på mandag mottok en brev fra UCI som informerte om at fristen for dokumentasjon og økonomiske garantier er utløpt, og at forbundet ikke lenger vurderte å gi lisens til laget foran neste sesong.

Ledelsen i Bike Live overholdt verken fristen for å søke fornyet WT-lisens i oktober, og maktet heller ikke å overholde fristen UCI utsatte til starten av desember, i forhold til å oppnå status som prokontinentalt mannskap.

Som en følge av dette er nå ryttere som Jose Juan Cobo, David De la Fuente, Rafael Valls, David Gutiérrez, David Blanco, Denis Mensjov og Arkatitz Durán ledige på markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere