*Nettavisen* Sport.

Nær åtte timer uten mål

Foto: Terje Sørgjerd (TV 2 Nettavisen)

Vålerengas måltørke er nå så lang at du nesten kunne kjørt tur/retur Oslo – Kristiansand uten å gå glipp av en scoring.

23.10.05 23:28

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen) / VÅLERENGA – ROSENBORG 0-2: Det er 7 timer og 42 minutter siden Vålerenga sist scoret i eliteserien. Ingen i oslolaget har scoret siden Daniel Fredheim Holm satte inn 4-0 mot Fredrikstad 13. september.

- Det er litt tilfeldigheter, men vi må også ta selvkritikk, erkjenner Kjetil Rekdal.

Søndag fikk Vålerenga-treneren se laget sitt tape 0-2 for Rosenborg. Og det betyr at Start og Vålerenga har like mange poeng før siste serierunde.

Tro det eller ei, men årets gullkamp er faktisk like dramatisk som den var i fjor. Vålerenga og Rosenborg endte da likt både i poeng og målforskjell, men trønderne tok gullet fordi de scoret flere mål enn oslolaget.

Én serierunde gjenstår i 2005, og denne gang er det Start som har fordelen av å ha scoret flere mål når gullkampen skal avgjøres.

Rekdal er forberedt på at siste serierunde blir en kamp om å score flest mulig mål.

- Det er ikke sikkert det er nok å slå Odd Grenland. Første bud er å vinne kampen, men vi må også tenke på å score mange mål, sier Rekdal til TV 2 Nettavisen.

Han koster på seg et smil, til tross for det skuffende tapet på Ullevaal.

- Det høres sikkert rart ut at vi skal score mange mål etter å ha spilt over sju timer uten å score. Men sånn er det i fotball. Plutselig kan det løsne.

Vålerenga møter Odd Grenland i Skien, mens Start har fordelen av hjemmebane i møtet med Fredrikstad i Kristiansand når siste serierunde spilles førstkommende lørdag.

Rekdal tror det blir viktig å score først.

- Det kan være psykologisk viktig. Men vi kan ikke satse hodeløst fremover heller, da risikerer vi å tape. Vi får satse på at Drillo har en bastant forsvarsmur i Kristiansand til helgen, gliser VIF-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag