Nærmer seg én milliard i innkjøp

Foto: THOMAS BOHLEN (Reuters)

Og det er ikke sikkert Manchester City stopper der.

David Silva ble klar for Manchester City denne uken, og i løpet av neste uke er det ventet at klubbens totale utgifter til spillerkjøp vil nærme seg en milliard kroner.

Silva skal ifølge britisk presse ha kostet mellom 24 og 30 millioner pund.

Flere overganger kommer
Fra før er en overgangssum på 10,5 millioner pund for Jerome Boateng fra Hamburg avtalt, og Barcelona får 26 millioner pund for Yaya Touré. Bare det faktum at en ny president nå overtar styre og stell i Barcelona gjør at den overgangen ikke er helt i boks.

Og til tross for en under middelmådig innsats i VM, vil City fortsatt ha Aston Villas James Milner. Villa har avslått et bud på 20 millioner pund, og krever 30 millioner.

Skulle den overgangen også gå i boks har City brukt rundt 96 millioner pund – 935 millioner kroner – i løpet av noen få sommeruker.

Dzeko fortsatt aktuell
Og navnene ønskelista er ikke helt strøket ut enda. Fortsatt står Wolfsburg-spiss Edin Dzeko på listen, men den tyske klubben har smelt prislappen 50 millioner pund på bosnieren.

Den summen er det bare Barcelona, Real Madrid og City som kan være villig til, og ha økonomiske muskler til, å betale.

Manchester City eies av Abu Dhabi United Group Investment and Developoment Limited, som har pumpet millioner på millioner av pund inn i klubben. I fjor slo de den britiske overgangsrekorden da de hentet Robinho for 32,5 millioner pund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag