Nærmer seg OL-form

Foto: AFP/Scanpix

Livet smiler til Norges eneste NHL-spiller.

22.01.10 11:11

I 02-tiden natt til tirsdag, lokal tid, ble Ole-Kristian Tollefsen (25) og kona Guro foreldre da lille Philip så verdens lys for første gang, på et sykehus i Philadelphia.

Den påfølgende kvelden spilte Tollefsen en solid kamp for Philadelphia Flyers i møtet med gamleklubben Columbus Blue Jackets, en kamp Flyers vant 5-3.

Fysisk
Torsdag kveld, natt til fredag hvis man forholder seg til norsk tid, var Tollefsen i aksjon igjen. Nok en gang ble det seier og to viktige poeng, denne gang med sifrene 2-0 og mot New York Rangers. James van Riemsdyk og Mike Richards scoret målene.

- Det gikk bra. Jeg spilte drøyt ti minutter. Vi gjorde jobben vår, spilte enkelt og greit og fysisk, forteller Tollefsen til Nettavisen.

Det er neppe noen overdrivelse å kalle kampen fysisk. Kampen inneholdt hele fire slåsskamper. Dan Carcillo sto for to av disse, den ene ganske oppsiktsvekkende mot Rangers-stjernen Marian Gaborik. (Se NHL.com for kampfakta og videoklipp)

Fjerde strake
25-åringen fra Nes på Romerike spilte sin fjerde strake kamp for Flyers. Ettersom Ryan Parent fortsatt sliter med en ryggskade, ser det ut til at Tollefsen vil beholde plassen på laget i minst et par uker til. Det vil også gi nordmannen tid til å spille seg forbi Oskars Bartulis på trenerens backrangeringsliste. Og ikke minst bør det berolige landslagssjef Roy Johansen, som har vært bekymret for Tollefsens spilletid før Vancouver-lekene.

- Nå begynner vel OL-formen å komme?

- Ja, du merker på kroppen når du spiller flere kamper på rad. Også får du jo litt ekstra energi når det skjer andre gode ting i livet, smiler Tollefsen.

- Har du begynt å tenke på OL ennå?

- Ja, klart det. Jeg gleder meg til å spille, til å bli en olympier. Det er jo noe du bare kan gjøre noen få ganger i livet.

Tett om plassene
Philadelphia Flyers fikk for øvrig litt hjelp av Tollefsens gamleklubb Columbus natt til fredag, da blåjakkene beseiret Boston Bruins 3-2. Flyers kjemper blant annet mot Boston om en av de åtte sluttspillplassene i NHLs østre avdeling.

Flyers er nummer ni med 53 poeng etter 49 kamper, ett poeng bak New York Islanders og åttendeplassen. New York Rangers og Boston Bruins er også godt innenfor rekkevidden til Philadelphia, som før den elendige sesongstarten ble nevnt blant favorittene til å vinne sluttspillet denne sesongen.

I en annen kamp i NHL natt til fredag vant Alexander Ovetsjkin og hans Washington Capitals 6-3 mot Pittsburgh Penguins, Sidney Crosby og Jevgenij Malkin. Ovetsjkin gjorde to mål og én assist for Capitals, mens Crosby hadde ett mål og Malkin tre assists for Penguins

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.