*Nettavisen* Sport.

Nærmer seg skjebnedag for norsk VM-drøm

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)

Bergens søknad om Sykkel-VM mangler millioner: – Vi håper inderlig å få svar denne uken, sier sykkelpresidenten.

08.11.13 10:47

Bergen ønsker å arrangere Sykkel-VM i 2017. I begynnelsen av august søkte derfor representanter fra Bergen kommune, Norges Cyckleforbund (NCF) og Norges Idrettsforbund (NIF) om et statlig tilskudd på 40 millioner. Søknaden ble overrukket Kulturdepartementet 6. august.

Når den nye regjeringen legger fram sine forslag i statsbudsjettet 8. november, får søkerne mest sannsynlig svar på om pengestøtten innvilges.

– Vi håper inderlig vi kan få svar denne uken når budsjettet skal legges fram av den nye regjeringen, bekrefter NCF-president Harald Tiedemann Hansen overfor procycling.no.

Hansen har tidligere kritisert Kulturdepartementet på grunn av lang behandlingstid. Allerede under VM i Firenze i slutten av september kunne Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) fattet vedtak om hvem som skulle tildeles VM i 2017.

Får VM-konkurranse
Frustrasjonen til sykkelpresidenten er ikke vanskelig å forstå, ettersom Colombia også har kommet på banen med et ønske om å arrangere VM i 2017. Tidemann Hansen bekrefter at Colombia også hadde samtaler med UCI under verdensmesterskapet i Italia.

Ifølge rapporter fra den kolombianske TV-kanalen TeleAntioqua er det kolombianske forbundet klar med sin søknad. En talsmann fra UCI bekrefter imidlertid at forbundet ikke har mottatt noen søknad fra kolombianerne ennå. Samtidig har Belgia gitt signaler om at de ønsker å søke i perioden 2017-2019.

- Vi kan absolutt konkurrere med Colombia og mener vi er vesentlig bedre på flere områder, blant annet organisering og struktur, men til syvende og sist dreier det seg om penger, slår Tiedemann Hansen fast.

Norge og Bergen ønsket i utgangspunktet å få VM i 2016, men det privilegiet falt til slutt på Qatar. Ryker også denne muligheten er det opp til Forbundstinget i februar om Norge skal søke på nytt i 2018 eller 2019.

Gode signaler fra UCI
VM-søknadens prosjektleder, Erik Halvorsen, sier at av den internasjonale søknaden snart er ferdigstilt og at signalene fra UCI er fortsatt gode. Fristen for å søke går ut 31. desember i år.

– Vi har god tro på søknaden som er overlevert Kulturdepartementet. Analysene som ligger til grunn er gode og vi håper på et svar tidlig i november. Signalene vi har fått fra UCI er også gode, sier Halvorsen til procycling.no.

Det Norske Veritas har på oppdrag fra NCF gjennomført en kvalitetssikring av budsjettet, som viser en forventet kostnadsramme på 156,4 millioner kroner.

I vår ble det kjent at Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har økt avgiften som kreves arrangøren. VM er UCIs viktigste inntektskilde.

Det er nå 21 år siden verdensmesterskapet ble avholdt i Oslo. Den gang i forferdelig regnvær, men for sykkelforbundet var regningen i etterkant det som gjorde varig inntrykk. For å unngå en ny økonomisk smell denne gang må forbundet sikre seg millionstøtten fra staten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.