RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Naken jubel for Semb

Sist oppdatert:
ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): Nils Johan Semb satt for seg selv i garderoben, da en splitter naken Ståle Solbakken stormet inn og fortalte at Danmark hadde utlignet.

NORGE - PORTUGAL 0-1: - Jeg hørte bare et lurveleven ute på gangen. Så kom Ståle løpende naken inn, han mista vel håndkleet på veien, og sa at Danmark hadde scora, forteller landslagssjef Nils Johan Semb om de dramatiske sekundene, da hans tid som landslagssjef trolig ble forlenget med noen kamper. Kanskje helt til over EM-sluttspillet neste sommer.

Fordøyde
- Jeg satt for meg selv og fordøyde litt inntrykkene, og visste at det var slutt i forhold til kvalikken. Men jeg har jo sagt det hele tiden at det kom til å bli et rotterace helt til slutt. Det kommer til å skille ett til to poeng mellom de fire første i gruppa.

- Men nå er det mye opp til oss selv. Vinner vi ikke over Luxembourg, så fortjener vi ikke å komme til EM. Men jeg anser sjansen til å gå til play-off å være fifty-fifty. Bosnia-Danmark er så jevn som det, sier Semb videre.

Høyt oppe
Selv var han rimelig høyt oppe etter at hans lag fikk en ekstra sjanse til å gå videre. Men han ville ikke si oppturen var like stor som nedturen var da Spania scoret mot Jugoslavia i EM 2000, og sendte Norge ut av kvartfinalen fire minutter på overtid.

- Da trodde vi at vi var klare for kvartfinale, så det var egentlig enda råere. Men dette sier noe om fotballens karakter. Romania hadde kjempesjanser til 3-1 da danskene kastet alle mann i angrep, og så scoret Danmark i stedet. Jeg føler med Iordanescu, sier han, og sikter til den rumenske landslagstreneren.

Solli imponerte
Nils Johan Semb var, tross tapet mot Portugal, relativt godt fornøyd med prestasjonene i laget.

- Da tenker jeg spesielt på Jan Gunnar (Solli) som hopper inn og viser internasjonal klasse med en gang. Det får meg til å få trua på at det kan bli bra framover.

- Ellers så er det en jevn kamp med fire-fem sjanser til hvert lag. Portugal scorer et fint mål, og viser forskjellen på laga. De har en goalscorer. Vi hadde store sjanser men scoret ikke. Det er ikke tilfeldig. Vi må jobbe enda mer med avslutningstreningene. Vi er solide defensivt, men mangler noe framover, sier Nils Johan Semb.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere