Gå til sidens hovedinnhold

Nakenveddemål med Vålerenga

- Jeg tror nok de river seg litt i håret nå, sier hun.

Anette-Marie Antonsen (26) er glad i å dra på hockeykamper i Oslo. Men da hun var på kampen mot Lillehammer i starten av februar, ble hun skuffet over oppmøtet på Jordal Amfi.

Det var da Anette og gjengen fra nettsiden tingjegliker.no fikk idéen om å lage et veddemål.

Hvis de klarer å samle 500 jenter på Vålerengas hjemmekamp mot Frisk Asker den 24. februar, må Vålerenga-spillerne stille opp på nakenfotografering.

- Vi ble ganske skuffet over hvor få som var på tribunen, så vi gikk ned for å snakke med Vålerenga-spillerne etter kampen. De var med på det med en gang, men sa at vi aldri kommer til å klare å samle 500 jenter til kampen, sier Antonsen til Nettavisen.

- Jeg tenkte det kunne være kult å ta bilder av noen veltrente guttekropper, legger hun til med et smil.

- River seg i håret
Jentene har nå laget et arrangement på Facebook, og i skrivende stund har over 270 jenter takket ja til å stille opp på kampen.

- Jeg synes det er kjempemoro at de stiller opp, men jeg tror nok de river seg litt i håret nå som vi allerede har over 250 deltakere på Facebook, sier hun lattermildt.

Om de ikke klarer å samle 500 jenter til kampen vil det derimot ikke ha noen negativ påvirkning for jentene bak tingjegliker.no

- De har ikke kommet med noen straff til oss hvis vi ikke klarer det. De har nesten bare vært som nikkedukker og godtatt veddemålet, men det kan fort hende de krever en straff for oss også, sier hun.

- Tøft av gutta
Daglig leder i Vålerenga, Jan Tore Kjær, ler når Nettavisen ringer og spør om veddemålet.

- Jeg synes det er tøft at gutta stiller opp på en sånn morsom «gimmick». Det er litt utenom det vanlige. Du ser sjelden overkroppen til guttene, for de har på seg masse beskyttelse og hjelm på isen, så det er en fin måte å vise seg frem på, sier han lattermildt.

- Hva sier spillerne til veddemålet?

- Guttene synes det var et bra initiativ og det er positivt å se de i en ny setting. I år har vi satset hardt for å reklamere på sosiale medier, og nå kan vi nå et nytt publikum, sier Kjær.

- Om det kommer mange jenter vil de automatisk trekke flere menn også, slik at det kan bli en super kveld, legger han til.

Vålerenga leder for øvrig serien foran Stavanger Oilers og kampen mot Frisk Asker er sesongens nest siste grunnspillkamp.

- Angrer ikke
Jonas Oppøyen er en av Vålerenga-guttene som stiller opp på veddemålet.

- Det er et morsomt initiativ. Jeg lo da jeg fikk høre om det og skjønte ikke helt hva jeg sa ja til, så jeg måtte gå inn på bloggen til Anette for å se hva det virkelig dreide seg om, sier han.

Men han angrer ikke i ettertid.

- Jeg har ikke noe problem med fotoshooten. Nå er vi jo ikke helt nakne, men det at vi kan skape en bredere interesse blant jenter også er veldig positivt, sier Oppøyen.

Som en del av veddemålet gir Vålerenga alle jenter gratis inngang på kampen mot Frisk Asker.

- At det er gratis inngang for alle jenter gjør jo bare at vi trekker enda flere tilskuere, avslutter Oppøyen.

Kommentarer til denne saken