RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nakkeskade for Tollefsen

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
Frustrerende dager for Norges beste back.

I romjula ble Ole-Kristian Tollefsen satt ut av laget i Columbus Blue Jackets, drøyt to uker etter at han spilte sin 100. kamp i NHL. Verken trener Ken Hitchcock eller Tollefsen selv var fornøyd med spillet hans i de siste kampene.

Orker ikke gå på skøyter
- De siste kampene før jul gjorde jeg ikke noe spesielt utpå der. Jeg var helt ok defensivt, men det skjedde liksom ikke noe. De trenger at jeg er fysisk, sier Tollefsen til Nettavisen.

Tollefsen lovte i romjula at han skulle ta utfordringen på strak arm, men nå har nakkeskaden han fikk under sesongoppkjøringen blitt så vond at han ikke orker å gå på skøyter, langt mindre spille kamper.

- Jeg trente ikke i går, jeg trente ikke i dag og kommer ikke til å trene i morgen. Det er en skiveutglidning i nakken. Armen har blitt nummen i det siste, jeg har mistet følelsen i den, forteller Columbus' nummer 55.

Tidligere i sesongen har det gått greit å spille med skiveutglidningen. Legene ga ham beskjed om å gi beskjed hvis han begynte å kjenne det i fingrene, og den beskjeden måtte han dessverre gi dem etter at han ble satt ut av laget.

- Det begynte å bli verre og så spilte de andre backene bra. Jeg kunne spilt tidligere (i romjula), men nå går det rett og slett ikke.

Natt til fredag satt han på tribunen for femte kamp på rad da Blue Jackets vant 4-3 over LA Kings.

Lite hjelper
Håpet er at hvile og betennelsedempende midler vil hele skaden. Et alternativ er å gjøre et lite kirurgisk inngrep og skrape vekk det som presser mot nerven og forårsaker smerten, men det er foreløpig ikke aktuelt.

Det positive for den unge og hardttaklende backen er at han har en høy stjerne i klubben og er godt likt av både medspillere og media i Columbus.

Det er neppe aktuelt for manager Scott Howson å trade (selge) Tollefsen eller degradere ham til farmerlaget. Trener Hitchcock trenger sju backer i stallen, og Tollefsen vil ganske sikkert få spille flesteparten av de gjenværende kampene denne sesongen.

Per i dag er det bare 13 backer - 14 med Tollefsen - i NHL som er 23 år eller yngre og har spilt over 100 kamper i ligaen.

Tap for Thoresen
Ingen grunn til å tenke negativt, med andre ord. Og det gjør heller ikke nordmannen.

- Jeg vet hva jeg kan gjøre når jeg spiller på mitt beste, sier Tollefsen til Nettavisen.

Patrick Thoresen og Edmonton Oilers tapte for øvrig 2-5 i nattens NHL-kamp mot Nashville. Thoresen, som noterte seg for en assist i forrige kamp, havnet ikke i poengprotokollen denne gangen.

Klikk her for flere nyheter om ishockey
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere