Hviterussland røk ut av OL i ishockey etter tap mot Sveits i 8. delsfinalen.

Nå - fire uker etter - skjønner vi hvorfor, skriver Expressen.

Hviterusserne mener i alle fall at de har funnet grunnen, og årsaken skal være at de ble forstyrret i forberedelsene til kampen. Spillerne måtte nemlig dele garderobe med det finske ishockeylandslaget for kvinner.

Og de finske jentene - rett fra saunakulturen i hjemlandet - ble ikke forstyrret av hviterussernes tilstedeværelse.

- Helt uten skam
De tuslet nemlig nakne rundt i garderoben. I alle fall ifølge hviterusserne.

- Spillerne våre klarte ikke å lade opp før kampen siden de ble tvunget til å dele garderoben med det finske damelandslaget. De finske damene vandret nakne omkring. Helt uten skam, sier den hviterussiske landslagstreneren, Michail Zacharov, ifølge avisa Ilta Sanomat.

Hviterusserne tapte 2-3 i den avgjørende kampen mot Sveits.

- Spillerne våre slo i stykker køllene sine i vrede da de finske damene dukket opp med alt hva det medførte - og det til tross for at de ikke spilte kamp den dagen. De trente bare, sier Zacharov oppgitt.

- Vel, hvis damer i shorts forstyrrer hviterusserne så er det deres problem, ikke vårt, sier den finske landslagssjefen, Pekka Hämäläinen til Hufvudstadsbladet.

- Smigret...
Han kjøper ikke forklaringen om at de finske jentene gikk nakne rundt.

- Alle hadde garantert klær på seg, selv om spillerne nok var kledt for å drive idrett, sier Hämäläinen videre.

- Men man burde vel kanskje være smigret om våre finske spillere ser så bra ut at de hviterussiske herrene mister hodet og taper på grunn av den, fortsetter han.